Aktywne Wpisy
kobiaszu +288
Chyba faktycznie trzeba prawnie wymuszać fabryczne ograniczenie prędkości bo inaczej się bydło nie nauczy i będzie jeździć z sądowym zakazem. Jaki sens homologowac pojazdy które jadą więcej niż te 180km/h jeżeli nie ma u nas w kraju drogi która pozwala legalnie tak szybko jechać? Niech se przyspieszają do setki w 3 sekundy ale kaganiec na 180km/h i koniec. Do tego surowe kary za ściąganie ograniczeń i problem się zmniejszy. W dzisiejszych czasach
sebek_r +127
Komentarz do tego, że Volvo chce fabrycznie ograniczyć prędkość w swoich samochodach. Nazywanie "mentalnymi niewolnikami" ludzi, którzy chcą bezpiecznie poruszać się na drogach xD Chcesz jeden z drugim sobie p-----------c to wypad na tor wyścigowy i parkuj tam swojego gruza bez homologacji, a nie stwarzaj zagrożenie na drogach, gdzie normalni ludzie chcą bezpiecznie podróżować.
#samochody #wypadek #majtczak
#samochody #wypadek #majtczak
Tytuł: Narrenturm
Autor: Andrzej Sapkowski
Gatunek: Fantasy
★★★★★★★★☆☆
Bardzo przypadła mi do gustu. Począwszy od języka, pisana klimatycznym stylem, z wątkami historycznymi, ale również umiejętnie wplataną fantastyką, skończywszy na dobrze zbudowanych postaciach. Mamy tutaj historię młodego Reinmara z Bielawy, która zaczyna się od jego łóżkowej przygody, Szarleja, który wskoczył na listę moich ulubionych postaci wraz z Samsonem Miodkiem czy tajemniczego (jak na razie) Horna. Akcja jest ciągle pchana do przodu, nie daje czytelnikowi chwili odpoczynku. Wplatane w opowieść autentyczne postaci historyczne dodają smaczku. W niektórych momentach autor puszcza oczko do czytelnika, co dla mnie zawsze jest przyjemne przy czytaniu. I oczywiście, tak jak przy Wiedźminie, można się było trochę pośmiać.
#bookmeter
@zolwixx: On praktycznie cały czas wpada z jednych rąk do drugich, irytujące jest nieco jak ciągle uchodzi z tego bez szwanku, takie mało realistyczne, ale ładnie połączone wątki nieco to wynagradzają.
@tehSpirit: Dzięki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chyba był generowany jednym z tych
@justlikethat: imo lepiej napisana od Wiedźmina
@wellhellothere: Czytaj, bo warto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Precypitat: Ja znalazłem takiego :)