Wpis z mikrobloga

4 228 - 1 = 4 227

Tytuł: Narrenturm
Autor: Andrzej Sapkowski
Gatunek: Fantasy
★★★★★★★★

Bardzo przypadła mi do gustu. Począwszy od języka, pisana klimatycznym stylem, z wątkami historycznymi, ale również umiejętnie wplataną fantastyką, skończywszy na dobrze zbudowanych postaciach. Mamy tutaj historię młodego Reinmara z Bielawy, która zaczyna się od jego łóżkowej przygody, Szarleja, który wskoczył na listę moich ulubionych postaci wraz z Samsonem Miodkiem czy tajemniczego (jak na razie) Horna. Akcja jest ciągle pchana do przodu, nie daje czytelnikowi chwili odpoczynku. Wplatane w opowieść autentyczne postaci historyczne dodają smaczku. W niektórych momentach autor puszcza oczko do czytelnika, co dla mnie zawsze jest przyjemne przy czytaniu. I oczywiście, tak jak przy Wiedźminie, można się było trochę pośmiać.

#bookmeter
Talluviel - 4 228 - 1 = 4 227

Tytuł: Narrenturm
Autor: Andrzej Sapkowski
Gatunek: ...

źródło: comment_DsmkM2KZdJXBRJ6rvnLuR6QC0rGVACB5.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Forest_Monster: Znalazłem jeszcze na deviantarcie takie rysunki bohaterów, autorstwa ellaine, szkoda że Szarleja nie ma, jestem ciekawy jej wyobrażenia
@zolwixx: On praktycznie cały czas wpada z jednych rąk do drugich, irytujące jest nieco jak ciągle uchodzi z tego bez szwanku, takie mało realistyczne, ale ładnie połączone wątki nieco to wynagradzają.
@tehSpirit: Dzięki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chyba był generowany jednym z tych
Talluviel - @Forest_Monster: Znalazłem jeszcze na deviantarcie takie rysunki bohateró...

źródło: comment_qBg85lprTXcWkYJ11dCy8sPyejhRZLpm.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Talluviel: doczytasz późniejsze tomy, to pogadamy ( ͡° ͜ʖ ͡°) podobnie jak w przypadku wieśka wesoło jest na początku, a potem coraz to większa intryga i trudniejsze wybory.
  • Odpowiedz