Wpis z mikrobloga

@johny-kalesonny: A jak jest jakaś akcja z pomocą i mówi się per 'wykopowicze, pomogliśmy!' to nie ma jakoś protestów, że 'ja nie pomogłem, proszę mnie nie nazywać wykopowiczem'.
  • Odpowiedz
@Vasek: No tak, bo nikt nie ma nic przeciwko posądzeniu o pomaganie innym. Natomiast jest masa użytkowników, którym nie podoba się posądzanie o wspieranie #czarnyprotest, gdzie to jest przecież protest typowo polityczny zorganizowany przez partię Razem, pod patronatem polskich feministek. Nie odróżniasz akcji np. "Kupujemy mirkowi protezę nogi" od #czarnyprotest?
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: Jasne, że te akcje są zupełnie różne. Ale i przy protezie nogi, jak i przy czarnym proteście dochodzi do takiego samego uogólnienia i wrzuceniu wszystkich do jednego wora.

Natomiast jest masa użytkowników, którym nie podoba się posądzanie o wspieranie #czarnyprotest

Nie widzę w tym problemu. Nawet jeśli ktoś Cię spyta, czy popierasz ten protest, to możesz śmiało powiedzieć 'nie' i zakończyć temat.
  • Odpowiedz
@Vasek: Jasne, że dochodzi do uogólnienia, ale pewne uogólnienia są w porządku. Stwierdzenie "ludzie są zajebiści" jest uogólnieniem, którego nikogo wprost nie obrazi, tzn. nikt nie poczuje się urażony, gdy zostanie określonym zajebistym człowiekiem. #czarnyprotest to gruba sprawa, gdzie na wykopie nadal trwa na ten temat gównoburza. I teraz uogólnienie "Wykopowicze popierają #czarnyprotest" sprawia, że automatycznie każdy wykopek musi wyrazić poparcie, bo w końcu społeczność
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: dokładnie jakim prawem uznajesz, że wiekszosc userow wypoku @m__b jest za tym protesgem czy tam jak to nazywają? Jakim prawm za Bronkiem nie mowiles żeby go wybierac znowu na prezydenta albo Kowina, a tu takie wyznania przypisujesz wszystkim? Podpisuj sie jako osoba prywatna a nie jakbys rzad dusz prowadził.
  • Odpowiedz