Wpis z mikrobloga

Co myślicie o wybielaniu zębów paskami do wybielania? Rozmawiałem o wybielaniu ze swoim stomatologiem, oczywiście nie o paskach, bo raczej nie byłoby to w jego interesie a o użyciu jakiegoś żelu i nakładkach oraz metodą beyond, ale to koszt ok. 750 zł. Niby kolor wyjściowy mam bliski bieli i mógłbym nie zauważyć efektu, ale chciałbym trochę podciągnąć pod biel. Jak wiadomo, paski będą ułamkiem ceny gabinetowej. A może nic nie robić?

#stomatologia #dentysta #zdrowie
  • 5
@Tofinen: @Krol_Dzielni:

Stosuje tylko olej, jedna lyzke rozpuszczam w ustach (bardzo przyjemne uczucie), i plucze zeby przez kilka minut. Przez plukanie mam na mysli dokladne przerzucanie oleju miedzy zebami. Olej dokladnie oczyszcza zeby i jame ustna. Mozecie to robic z rana na czczo. Mozecie tez myc zeby szczoteczka i olejem. Potem plucze zeby woda i na koniec octem jablkowym rozcienczonym z woda (dezynfekuje i tez podobno ma dzialanie wybielajace, niestety
@szczurwrosole: @Krol_Dzielni: Polecam nakładki do wybielania, po paskach podobno mały efekt. węgiel zetrze ci wierzchnią warstwę szkliwa. Ocet jabłkowy rozpuści ci wierzchnią warstwę szkliwa, szorując potem szczotką je po prostu zetrzesz, przy dłuższych takich praktykach mogą powstać ubytki klinowe. Nie wiem na jakiej zasadzie olej ma rozpuszczać płytkę bakteryjną i pomagać w higienie jamy ustnej bo dla mnie się to nie trzyma kupy po prostu więc nie będę się