Wpis z mikrobloga

Dotarła do mnie wiadomość o psie - owczarku niemieckim, którego właściciel wystawił na parapet o szerokości 20 cm, za oknem, na 4 piętrze. Zwierzę przez kilkanaście minut walczyło żeby nie spaść, ze strachu oddało pod siebie mocz. Świadkowie próbowali ratować sunię, dobijali się do drzwi, ale nikt nie otworzył, choć lokator był w mieszkaniu. Pies spadł, odniósł rozległe obrażenia i nie przeżył. Stało się to w Poznaniu, w 2015 roku. Dokładnie teraz właściciel odpowiada przed sądem, oskarża go fundacja opiekująca się psami. Mam nadzieję, że się s----------i nie upiecze i pójdzie siedzieć.

Generalnie jestem w głębokim szoku, nie potrafię ogarnąć, co czuło to zwierzę. To wstrętne jak źli i bezduszni potrafią być ludzie. Może właśnie dlatego tak współczuję zwierzakom - one są zawsze niewinne i zawsze kochają.
#psy #owczarekniemiecki #ludzietochuje #poznan
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

idąc twoim tokiem myślenia ten koleś od parapetu nie był złym człowiekiem, pewnie tylko był źle ułożonym, pewnie rodzice mu nie poświęcali dużo uwagi

@Pie_Man: o k---a ale z ciebie rak xDDD
Rodzice nie beda odpowiadac za doroslego czlowieka, gdyby to byl jakis dzieciak to na pewno rodzicom by sie oberwalo, ale jak taki idiota moze to zrozumiec XD
  • Odpowiedz
@UndaMarina: Jakim to w ogóle trzeba być debilem aby trzymać psy w mieszkaniu w bloku to szkoda gadać. Syf, smród, ciągły jazgot, każdy kawałek zieleni w gównach. Nie ogarniam tego ani trochę, po co te psy w miastach.
  • Odpowiedz
@UndaMarina: Dziwię się ludziom, którzy przyrównują zabicie psa do aborcji ludzkiego dziecka. Przecież to jest ekstremalne gwałcenie logiki, trzeba być skończonym idiotą żeby wymyślić podobny absurd. Ale jeśli komuś odpowiada ten tok rozumowania, to pójdźmy dalej i przyrównajmy kobietę w ciąży do szczennej suki.
Szczennej suce można podać środki wywołujące poronienie, żeby nie doniosła ciąży. W ogóle można zapobiec jakiejkolwiek ciąży, dokonując sterylizacji zwierzęcia. Jeśli już zaciąży i urodzi, ludzie
  • Odpowiedz