Aktywne Wpisy
Atreyu +509
W gorących jest wpis o 110kg OPie który dzielnie walczy z kasami obsługowymi, niszczy je, taranuje zamknięte bramki automatyczne i na koniec jeszcze poniża obsługę
Mam szczerą nadzieję, że to bait i z tego wszystkiego jest tylko grubasem
#c---------------a #zalesie #czarnyhumor #heheszki
Mam szczerą nadzieję, że to bait i z tego wszystkiego jest tylko grubasem
#c---------------a #zalesie #czarnyhumor #heheszki
stary_grat +3
ja p------e mirasy jakie se auto kupic do 20k ale tez i za 50-70k moze byc
ja juz nie wiem bo zadne mi nie pasuje #samochody
chce takie auto żeby wszystkim szczęka opadła i żeby sie zesrali z zazdrości
żeby było widać że jestem kimś a nie jak te leszcze w 1.0 tfsi
#samochody #motoryzacja
ja juz nie wiem bo zadne mi nie pasuje #samochody
chce takie auto żeby wszystkim szczęka opadła i żeby sie zesrali z zazdrości
żeby było widać że jestem kimś a nie jak te leszcze w 1.0 tfsi
#samochody #motoryzacja
Poza zmniejszaniem taktowania ramu ofc.
#overclocking #pcmasterrace #hardware
MOBO max 2400MHz.
@knysha: głupota mnie złapała i pomyliłem mirko z guglem jako miejsce pierwszej pomocy, dzięki
@Atexor: a w biosie sprawdzałeś taktowanie? Bo komputronik ma promo na 'MSI Z170A GAMING M5 + HyperX Fury Black 16GB [2x8GB 2400MHz)' i się zastanawiam jaki jest sens skoro najlepszy procesor, 6700k, obsługuję tylko 2133.
Swoją drogą, 6700k wart
Tego z częstotliwością na procach też nie ogarniam, bo DDR4 są przecież szybsze. To na jakie proce niby te częstotliwości?
Sam myślałem nad MSI, ale wybrałem ASUSA Z170 Pro Gaming. W testach porównawczych był minimalnie lepszy. Poza tym do ASUSa mam zaufanie.
Czy wart? Tu ciężko stwierdzić, bo jak kupowałem kompa to z ceną się nie liczyłem za bardzo.
A może, taktowanie RAMu to jedno ale CPU dalej gada z pamięciami w swoim tempie?
Mój 6700k działa z korsarzami @ 3000mhz. od tego są profile xmp, możesz sobie też ręcznie zarządzać w uefi
pcmasterrace. Ostatnio sobie kupiłem koszulkę do kompletu.
Co do pamięci, serio - nie rozumiem tego jednego aspektu. Szukałem odpowiedzi na necie, ale było ich mało i nierzeczowe.
Nawet nie wiem skąd tego firestrike'a pobrać żeby nie płacić ( ͡° ʖ̯ ͡°) to nie porównam :p
@Krople_do_nosa: podobnie jak powyżej, bardzo mało jest mobo które w standardzie obsługują wyżej jak 2400MHz - aż dwie od EVGA znalazłem
Trzeba kręcić coś na płycie czy wystarczy OC ramu?
Wyższe częstotliwości (z reguły do 3000-3600) są zarezerwowane dla płyt na chipsecie Z170, choć
Taki asrock extreme 4 obsługuje nawet do 3866 MHz
To może inaczej, jak już tu jesteście :)
MOBO na z170, max 2400MHz
na moim mobo (z170) podkręcenie ramu na 3000mhz to jedno kliknięcie, w xmp właśnie
asus ma straszny rozstrzał cenowy
i serio, z170 które obsługuję więcej niż 2400 to jest jeden model, EVGA Z170 Classfied K
może wina sklepu
zobacz sobie opis tej M5 albo M7 - do 3600
https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z170a-gaming-m5-s1151-z170-4ddr4-usb3-1-atx-skylake-707323/
najlepiej wyszukać oficjalną specyfikację na stronie producenta, bo czasami w opisach produktów na stronach sklepów są błędy
Pytanie to samo, jaki ram w takim razie? :p
często między 2133 a 3000 jest 20-30 zł różnicy, a potem cena rośnie wykładniczo i takie 3866 są już bardzo drogie.
tutaj masz dobry przykład na Corsairach 2x4GB.
2133mhz