Wpis z mikrobloga

Mirki od #motoryzacja , #samochody, #volvo. Jaki silnik polecicie do Volvo s40, rocznik około 2005. Bardzo mi się podoba to auto ale nie znam się na mechanice a ktoś mi mówił że jedne silniki awaryjne, inne mniej. Jakiś diesel ? Dzięki za pomoc ( ͡° ʖ̯ ͡°) #pytanie #pytaniedo
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bred_one: w którymś był bajer,że tylko kontrolka poziomu oleju a ciśnienia nie, plus czujnik się skleja i nie pokazuje,że jeździsz bez oleju :) Znam przypadek,jak ktoś nie ma nawyku sprawdzać poziomu oleju,że m.in.panewki w efekcie jazdy na sucho poszły...to tak z ciekawostek
  • Odpowiedz
  • 4
@bred_one
@slucham-psa-jak-gra w tym roczniku nie ma takiego silnika jak 1.5 ecoboost..... Polecam benzyny 2.4b oraz 2.5t- konstrukcje Volvo. Można spróbować jeszcze fordowskie silniki 1.8 czy 2.0 w benzynie. Z dieslu najlepiej 2.4 D5-konstrukcja Volvo , ewentualnie 2.0D czyli 2.0HDI od PSA- jeden z najlepszych diesli dwu litrowych na rynku.
  • Odpowiedz
@bred_one: Znajomy ma S40 z 2004 z silnikiem 2.4i, benzyna, 170KM. Silnik ma 5 cylindrów - jego dźwięk jest fenomenalny! Ciężko tym autem powoli jeździć ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na gazie pali ze 12l/100km
  • Odpowiedz
@V_50: Dzięki wielkie, patrzyłem z tym dieslem D5 ale bardzo mało ofert. Ten 2.0 w benzynie ma jakieś specjalne oznaczenie ? Czy wszystkie z np. rocznika 2004-2006 z silnikiem 2.0 benzyna mają ten fordowski? Dzięki za pomoc
  • Odpowiedz