@melekhov: Jak zobaczyłem szczecin w tagu to patrząc na skrzyżowanie w pierwszej chwili pomyślałem że chodzi o Wojska Polskiego-Arkońska-Szafera, tam podobna sytuacja jest (skręt w prawo z Arkońskiej i w lewo z Szafera, w stronę Głębokiego)
@Kierownikdzialuzycie000: No wydaje mi się, że gdyby tak było, to takie skrzyżowania (jakich pełno zresztą) byłyby fabrykami wyłudzonych odszkodowań. Przecież to oczywiste, że niebieski zajmuje lewy pas po skręcie, a czerwony prawy - a jeżeli czerwony ma pierwszeństwo nieważne, na jaki pas wjeżdża, to co, teoretycznie jak niebieski trochę zwolni czy przystanie po skręcie i wjeździe na lewy pas, to czerwony może depnąć gaz do dechy, wtargnąć na ten pas,
tamten znak stoi przy prawym pasie czyli przy zjeździe w prawo
Gówno, gdyby był tylko do zjazdu w prawo, to pewnie stałby przy sygnalizacji, on stoi dla obu kierunków. Namawiasz ludzi do oddania prawka, a nie wiesz co to znaki poziome i na dodatek wymyślasz sobie przepisy. Pozdro
@Emes91: dlaczego ludzie tak muszą czepiać się słówek? Ok, specjalnie dla ciebie: nie ma wyznaczonych przez całe skrzyżowanie pasów do skrętu, kierujących na konkretny pas po wykonaniu manewru zakręcania. Kapisz?
@Emes91: what? Gościu, najprościej jak potrafie: na skrzyżowaniu zajmujesz pas do skrętu jest tylko jeden. Na drodze poprzecznej jest kilka pasów. Skrecając i zjeżdżając ze skrzyżowania możesz wybrać od razu który tylko zapragniesz! Lewy, środkowy, prawy, którykolwiek.
Gdybyś przed skretem miał kilka pasów do wykonania tego manewru to wtedy tak, trzeba zjechać na ten, od którego zacząłeś skręt. Ale w tym przypadku tak nie ma.
Jak #!$%@? A? Przecież to skrzyżowanie na którym m.in jeżdżą ELKI. Sam ze 100 razy na elce przejechałem przez nie i na egzaminie. Instruktor mi powiedział, że dużo osób na nim oblewa bo nie ustępują pierwszeństwa (A musi ustąpić B).
@melekhov jeżeli akcja jest w dzień, to nikt niema pierwszenstwa, bo sygnalizacja będzie tak ustawiona, że do takiej sytuacji nie dojdzie, jeden z nich będzie miał czerwone. Jezeli w nocy i sygnalizacja nie działa to też A bo o już jest na pasie, a B dopiero się włącza do ruchu
jeżeli akcja jest w dzień, to nikt niema pierwszenstwa, bo sygnalizacja będzie tak ustawiona, że do takiej sytuacji nie dojdzie
@SmokeProspector: co #!$%@?? Przecież to skrzyżowanie istnieje i znajduje się w Szczecinie. Mając zielone i skręcając w lewo na skrzyżowaniu musisz ustąpić tym co jadą prosto i skręcają w prawo. To jest poprostu zwykłe trochę rozciągnięte skrzyżowanie dwóch dróg gdzie A skręca w lewo a B w prawo. Żadnej
#skrzyzowanie #prawojazdy #naukajazdy #szczecin
Który samochód ma pierwszeństwo?
Gówno, gdyby był tylko do zjazdu w prawo, to pewnie stałby przy sygnalizacji, on stoi dla obu kierunków.
Namawiasz ludzi do oddania prawka, a nie wiesz co to znaki poziome i na dodatek wymyślasz sobie przepisy.
Pozdro
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Gdybyś przed skretem miał kilka pasów do wykonania tego manewru to wtedy tak, trzeba zjechać na ten, od którego zacząłeś skręt. Ale w tym przypadku tak nie ma.
I pierwszeństwo ma B.
@SmokeProspector: co #!$%@?? Przecież to skrzyżowanie istnieje i znajduje się w Szczecinie. Mając zielone i skręcając w lewo na skrzyżowaniu musisz ustąpić tym co jadą prosto i skręcają w prawo. To jest poprostu zwykłe trochę rozciągnięte skrzyżowanie dwóch dróg gdzie A skręca w lewo a B w prawo. Żadnej