Wpis z mikrobloga

@jegertilbake: Ja chyba też mam bez termoobiegu. Nawet nie wiem. Ustawiam temperaturę i kręcę gałkami jak szalony, jak tylko sobaczę że grzałka się robi czerwona to uciekam i zostawiam kartkę "nie dotykać bo piekę ciastka!!!1!" (mam współlokatorów).

Spróbowałem! Dobre, może nie jakiś super szał ale całkiem niezłe i nawet płatki nie twarde - tego się trochę obawiałem bo jak jem z mlekiem i nie poczekam aż nasiąkną to czasem aż
  • Odpowiedz
Wyborny przepis. Nawet nie wiedziałem że umiem robić ciasteczka. Zamiast miodu dodane masło orzechowe i odżywka białkowa.

Dla #mikrokoksy podaję makrosy (jeden banan, 70g płatków, 30g masła): B 42g, T 22 g, W 74 g, 677 kcal
  • Odpowiedz
@jegertilbake: jakie płatki owsiane? Błyskawicznie czy górskie? Ja zrobiłem takie ciastka ale nakupowałem różnych ziaren na wagę w markecie. Nie dałem miodu i były na drugi dzień takie miękkie, ciągutki :)
  • Odpowiedz
Najlepsze ciastka owsiane - przepis

Pol kg owsianych gorskich
Kostka masla 250g (prawdziwego!)
4 lyzki stolowe cukru brazowego (moze byc zwykly)
1 jajko
  • Odpowiedz