Wpis z mikrobloga

@Dreszczyk: Nie zgadzam się, w gifie nie ma mowy o rożnych przeglądarkach( ͡° ͜ʖ ͡°), to raz, a dwa że łatwo się wkopać w przysłowiowe "maliny". Jak się nie ma CSSa w jednym placu lub jest potrzeba nadpsiania ton stylów na sitniejącej stronie, bo grafikowi się font nie podoba, i chce się coś uzyskać i się człowiek tylko siłuję z tym "za małym obrusem" co by cały
@HeavyFuel: śmieszą mnie żale ludzi na css w dzisiejszych czasach gdzie jest sass, less, post css. Kiedyś trzeba było kodować strony kompatybilne z IE6, bez żadnych frameworków, kompresorów, preprocesorów, z garstką dziwnych tutoriali...
@zychu69: Ty to chyba naczytałeś się o tych wszystkich pięknych rzeczach i ci wesoło a w praktyce to zdarzają się różne przypadki. Teoria jedno praktyka drugie, szczególnie gdy ktoś taki jak ja zabiera się do tematu CSS bo akurat grafik coś wymyślił i "musi się dać" a na codzień grzebie w c#
@HeavyFuel: jestem w branży frontendowej od 8 lat. Jeśli robisz w c#, to oczywiście masz roletkę, też bym taką miał na Twoim polu bitwy :) I jest jak mówisz - jak grafik to zaprojektował, to na pewno da się to zakodować, ale niekoniecznie znajdziesz taką wiedzę w sieci. Inaczej - znajdziesz, ale musisz ją przetworzyć we własnym zakresie. I wymaga to nie tylko czasu ale i doświadczenia. Jak w przypadku każdej