Wpis z mikrobloga

Mam pytanie. Wymieniłem w renault scenic II licznik (poprzedni padł już dawno temu) Po podłączeniu wszystko działa oprócz wyświetlacza od radia. Problem polega na tym że nie wiem czy to wina licznika czy może radia bo ostatnio przez ponad miesiąc samochód stał, akumulator padł i radio jest pewnie zakodowane. Tylko nie wyświetla się nawet ekran do wpisania kodu. Padło radio, licznik zły? Wtyczki odpowiadające za radio są niby takie same, ale w liczniku który przyszedł, była ta wtyczka i ma mniej przewodów i w innych miejscach niż moja kostka. Ktoś miał doczynienia z tymi licznikami może?

#motoryzacja #renault #mechanika #samochody
wooks001 - Mam pytanie. Wymieniłem w renault scenic II licznik (poprzedni padł już da...

źródło: comment_EtUxapCuW4RlBRdJiAnmK4qGkdTG5hiy.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wooks001: poszukaj schemat elektrycznych i sprawdź do czego służą te przewody. Na pewno zapytaj również na forum Scenika.
Z ciekawości dwa pytania:
- czy licznik który wymieniłeś miał ten sam numer co twój stary?
- czy po podłączeniu licznika podpiąłeś interfejs i sprawdziłeś czy wszystko jest ok?
  • Odpowiedz
@wooks001 dokladnie jak @TSoprano pisze. trzeba bylo dac do jakiegos elektronika do naprawy bo padajace liczniki w tych autach to znany temat i latwy do ogarbiecia i bylo by z glowy, uzywany tez ci moze lada moment zdechnac.
  • Odpowiedz