Wpis z mikrobloga

@Mimimimimimimimimimimi: yyy?
W Play przekierowanie jako usługa jest bezpłatne (oczywiście da się tylko na polskie numery przekierować).
Płacisz jedynie za każdą minutę tyle, ile w Twojej taryfie kosztuje minuta na dany numer.
Jak masz stan darmowy i przekierowujesz do Play - nic nie płacisz.
Jak masz no limit - nic nie płacisz.
Jak nie masz żadnych darmowych minut, pakietów, stanu darmowego lub no-limitu - płacisz za każdą przekierowaną minutę kwotę
  • Odpowiedz
@Mimimimimimimimimimimi: http://www.play.pl/resources/pdf/2016/Cennik-Oferty-Formula-Play-na-Karte-22122014-od_30042016.pdf

Tabela 4 - najpierw wykorzystywane są promocyjne minuty, potem dopiero prawdziwa $$ na koncie.
Zatem jeśli nie masz promocyjnych złotówek lub pakietów, to przekierowanie będzie ciągnęło 29gr z konta głównego.
Jak masz uruchomiony pakiet unlimited, to będzie rozliczało minuty z tego pakietu i tyle...
k.....7 - @Mimimimimimimimimimimi: http://www.play.pl/resources/pdf/2016/Cennik-Ofert...

źródło: comment_AUPmH6xvHAmrCoy2AVpLx0Wk4Yd1c8iY.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@kris007: Pracownik punktu Play przyznał, że sam dwa dni temu to sprawdzał dla znajomego i pojawiały się koszty (jakby nie patrzeć, mówił to na niekorzyść własnego zysku ze sprzedaży, więc nie miał po co ściemniać). Tabela którą wkleiłeś potwierdza co mówił - przekierowanie jest usługą dodatkową (pkt 3), więc nie obowiązuje go tabela nr 4.
  • Odpowiedz
@Mimimimimimimimimimimi: no tak - tabela nr 5, punkt 6 oraz f) wyraźnie mówią, że opłata za usługę jest jak za połączenie głosowe (a to jest określone w tabeli nr 1).
Połączenie głosowe jest rozliczane wg tabeli nr 1 w połączeniu z tabelą nr 4 (kolejność).

Mam stan darmowy w Formule (nie mam unlimited, bo nie potrzebuję) i przekierowanie do Play mam za darmo zgodnie z cennikiem.

U mnie jest wszystko
  • Odpowiedz
@kris007: Nie będę się dłużej sprzeczał, tylko powiem, że tabela 4 dotyczy usług podstawowych, a dla usług z pkt 3 obowiązuje cena z cennika (tabela 1) bez uwzględniania tabeli 4.
Stan darmowy to co innego i w dodatku przekierowujesz do sieci macierzystej.
Dzięki za chęć pomocy, sprawdzę jeszcze VM (żona ma).
  • Odpowiedz