Aktywne Wpisy
Ziom166 +8
Pobawimy się w AMA. Zadaj mi pytanie a ja zadam pytanie tobie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tematyka dowolna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tofian +11
Byłem dzisiaj na pracy zdalnej i stwierdziłem, że ugotuję krem z dyni. Moja druga połówka wróciła z pracy i zaczęła narzekać że „zły” garnek użyłem i akurat nie ma ochoty na tą zupę xD w sumie czego się spodziewałem, tak jest za każdym razem. Lubię gotować i innym smakuje ale w domu mam wiecznie niezadowolonego klienta xD #zalesie #zwiazki
Kilka luźniejszych przemyśleń.
O ile według mnie błędne jest myślenie, aby tworzyć wizję bycia z kimś i robić z tego misję pt. "zbawienie". To nie da się ukryć, że... każdy ma uczucia oraz chciałby kochać kogoś i być kochanym.
Zastanawiam mnie dość przykry problem społeczny. Popatrzcie na mirko, ile jest tu przegrywów, stulejek, nieśmiałych ludzi, którzy mimo chcęci wyjścia z przegrywu, dalej siedzą w swoich piwnicach. Wiem, wiem. Skoro siedzą to widocznie ich tragedia nie jest zbyt boląca. Ale wydaje mi się, że to nie tylko o nieśmiałość chodzi.
Według mnie wiele kobiet w wieku 20-25 wykształciły takie wizje faceta, że ciężko w pełni zrealizować ich marzenia. To udaje się tylko nielicznym. Taki przeciętny mireczek 6-7/10, raczej powinien skupić się na sobie niż rozmyślać o związkach, bo jeśli będzie próbował uderzać to szczerze mówiąc szanse zainteresowania kobiety, która ma ogromne powodzenie są bliskie zeru. Konkurencja nie śpi panowie, kiedy podoba Ci się jakaś kobieta, prawdopodobnie doceniasz wiele jej walorów, ale nie tylko Ty, miliony innych niebieskichpaskow, gdzie zawsze na ich tyle będziesz kimś słabszym z prostego względu, zawsze znajdzie się ktoś przystojniejszy, bardziej inteligentny, bardziej ..., nie wiem. Według mnie kobiety bardzo wolno się zakochują przez te ich wymagania i ostrożność, popatrzcie, że często wystarczy być mała pierdoła, typu bycie miłym i dbającym facetem w stosunku do kobiety, która woli "zdecydowanych i zaradnych mężczyzn" - o dziwo często ten miły chłopak jest często też zaradny, tylko może nieśmiały z kobietami. A ten kipiący testosteronem samiec alfa, czasem nie odnosi się z szacunkiem do tego co ma. Ma wywalone na związek.
Szczerze mówiąc irytuje mnie ta cholerna dysproporcja, kobiecie bardzo ciężko jest zaimponować - nie wystarczy bycie uprzejmym, dbającym, wysportowanym, dobrze zarabiającym, mającym wachlarz cech atrakcyjności, czasem potrzeba dla nich co nazywają jako "to coś", A kobieta? Jeśli kobieta jest wierna, serdeczna i miła nawet po latach znajomości, zabiega o kontakt i do tego jest piękna to taka dziewczyna to skarb, żaden prawdziwy samiec nie pozwoli sobie stracić kogoś kto jest takim skarbem jak kochająca i oddana kobieta. W drugą stronę to wygląda inaczej, bo ile razy usłyszycie "on jest zbyt miły", teksty #friendzone też dotyczą jednej płci.
W sumie mam do Was prośbę #rozowepaski, dbam o siebie, mogę sobie spokojnie dać 7-8/10, bo i sport i dieta robią swoje, dodatkowo dokształcam się cały czas, aktualnie pracuję w IT, nawet mogę powiedzieć, że zarobki są na całkiem znośnym poziomie. W życiu nie potrafiłbym potraktować kobiety jako opcję zapasową, a jakoś ja byłem często traktowany jak zabawka, kumpel do pogadania raz na kilka tygodni, ktoś mniej ciekawy niż tamci ex w których potrafiły się zakochać i oddać w zupełności.
Zastanawia mnie ogromnie, co te kobiety potrafiły widzieć w ich ex skoro, oni potrafili odwalić takie rzeczy przy których ja bym się zapadł prędzej pod ziemię. Typu jakieś gierki manipulacyjne, dni ciszy, zdrady, szantaże, zazdrości. Nie ogarniam tego.
Jeśli kogoś interesuje etap życia to mam 24 lata.
#tfwnogf #tfwnobf #zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #przegryw #przemyslenia #kiciochpyta #wychodzimyzprzegrywu
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Jarzyna
Po co to?
Dzięki temu narzędziu możesz dodać wpis pozostając anonimowym.
Komentarz usunięty przez autora
@AnonimoweMirkoWyznania: Ta gruba dziewczyna o której piszę, akurat jest dosyć ładna z twarzy, jakby schudła to pewnie by coś wyrwała, ale jak zobaczyłam jak ona