Wpis z mikrobloga

Dziwna przypadłość dopadła moje E39 530d (manual). Przy odpuszczaniu gazu jak słychać stuk, nie zawsze, tylko przy trochę większym przyspieszeniu oraz przy skręcie w prawo cała buda wpada w drżenie zwiększające się przy dodaniu gazu, potem na prostej kierownicy też potrafi zadrżeć następnie stuknie i jest ok do następnego mocniejszego skrętu. Stuki to może być łacznik elastyczny ale to drżenie hmm?
#motoryzacja #bmw #mechanikasamochodowa #e39
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jackill: Właśnie jak jutro podniosę auto to od tego zacznę. Tylko jaki związek ma wał z wibrowaniem budy przy skręcie w prawo. Możliwe, że półośka któraś albo łożysko.
  • Odpowiedz
@michallus: U mnie jest podobnie, ale stukanie mam tylko na drugim biegu i z niskich obrotów jak przyspieszam i hamuje silnikiem to trzęsie budą i coś n--------a w podłodze. Jak zapnę trójkę to już mogę kotłować gaz w podłogę i nic się nie dzieje. Wcześniej już miałem luz na łączniku wału, bo stukało delikatnie przy nieumiejętnych zmianach i ruszaniu. Jeżdżę już tak z miesiąc z tym tłuczeniem i się zastanawiam
  • Odpowiedz
@qunio: no to jedź na kanał i obejrzyj łącznik i podporę.

@michallus: ja sobie ostatnio wyrwałem jedną poduszkę skrzyni, to tylko miałem problem z wrzucaniem biegów na zakręcie. A problem odkryłem dopiero na torze, podczas jazdy na drodze nie było nic czuć, żadnych wibracji ani hałasu.
  • Odpowiedz