Wpis z mikrobloga

@jokefake: To electroswing miał taki boom i był grany w stacjach radiowych? Nie wiedziałem nawet. Chociaż się nie interesowałem i praktycznie jedyny utwór jaki kojarzę z tego gatunku to Lone Digger więc może dlatego.

W sumie już teraz jest dużo "płotek" na scenie synthwave i gatunek nabiera na popularności, ale trochę mi się nie chce wierzyć, żeby to jakoś wkrótce jebło.
Wiedmolol - @jokefake: To electroswing miał taki boom i był grany w stacjach radiowyc...
  • Odpowiedz
@jokefake: synthwave był i będzie niszowy, i nie nie nabiera na popularności. Taka muzyka bardziej pasuje jako podkład do filmu czy gry czy do auta niż do rmfu
  • Odpowiedz
@MysGG: Jak nie nabiera jak nabiera. Hurr durr. Z rok temu obserwowało tag ~70 osób, dzisiaj obserwuje go ponad 120. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

I ten, wydaje mi się, że auto i RMF to nie jest zbyt rzadkie połączenie.
  • Odpowiedz
@Wiedmolol: ten electro swing imho w lepszej wersji, takiej doprawionej retro brzemieniem, robił Parov Stelar [słuchać linku od 5:40 do końca, fajna babka przed mikrofonem :) ], nawet fajnie się tego słucha - idealna muzyka do puszczenia kiedy przychodzą "zwykli" muzycznie znajomi, którzy z jednej strony nie lubią radiowej papy, ale z drugiej nie strawią progmetalu albo synthwave'u ;)
Parov ma 2 strony - niektóre płyty są bardziej nastrojowe, grane
inyourface - @Wiedmolol: ten electro swing imho w lepszej wersji, takiej doprawionej ...
  • Odpowiedz