Wpis z mikrobloga

@Xemioza: Citymapper, polecam. Day ticket nie powinien być 16,50, bo daily cap, czyli max ile skasują z karty Oyster albo karty płatniczej, to 11,40 na strefy 1-6. Wszystko da radę na "jednym bilecie" bo po prostu odbijasz się wchodząc i wychodząc, a to Cię kasuje w zależności od przejechanych stref.
@kwiatosz: no w necie wlasnie czytalem ze mozna placic contacless, zwykla karta platnicza ?(odbicie na wejscie i wyjscie) Dostaje jakies potwierdzenie tego xd ? 4 razy metrem bede jechal.
@Xemioza: Nie dostajesz potwierdzenia oprócz tego, że bramka się otwiera. Jak nie masz karty w funtach to kup kartę Oyster, jak masz w funtach to płać spokojnie kartą contactless. Jak w ciągu jednego dnia będziesz jechał to przestanie Cię kasować po osiągnięciu daily cap, czyli 11,40 bodajże właśnie (coś koło tego w każdym razie, dokładnie mi się nie chce sprawdzać).
@kwiatosz:
@pumpthis:
@rfeliga:
Dzieki. Zajebista opcja z tym contactless, totalna wyjebka na automaty, bilety(sprawdze ile mi pobralo pozniej).
Ofc zona nie wziela karty swojej ( "Po co mam nosic jak ty zawsze masz?").
Czemu tu tyle ciapakow i tych dziwnych zakonnic ktore maja tylko oczy odsloniete...