Aktywne Wpisy
Winden +70
Mirki czy ktoś z Was spotkał się kiedyś u wulkanizatora z "dopłatą do nowych opon zakupionych poza serwisem"? Właśnie coś takiego miałem zaszczyt zapłacić w kwocie 5 ziko od opony. #pytanie #motoryzacja
monalisssa +2
Poruszałam się pojazdem nr2. Ruszyliśmy jednocześnie z nr1. W tym czasie pojazd3 ruszył praktycznie równo za nr2 tak że w momencie jak miałam wjechać na pas drogi głównej, to on się tam znalazł. Na szczęście nic nie jechało z naprzeciwka i odczekałam na lewym pasie drogi głównej aż przejedzie dalej. Zaznaczam że nr3 stał za nr2 tylko jak on ruszył, to ten się wbił szybko na prawo. Byłam na wysokości tej "grubszej"
1. ŁUCZNICTWO
Lipiarska-Pałka dostaje od słabej Turczynki 5-5 i przegranie via golden shoot gdzie Turczynka strzela "9" a Polka "6".
2. BADMINTON
Faceci typowy oklep (w singlu 3 miejsce gdzie 1 awansuje w grupie -wygrana tylko z ogórkiem z Gwatemali) - debel "szkoda strzempić ryja" za to mikst miał szanse na strefę medalową.
3. KAJAKARSTWO GÓRSKIE
Po tym co prezentowali w kwalifikacjach gdzie była o wiele trudniejsza trasa niż w półfinałąch to powinni z palcem w tyłku wejść do finału, gdzie najczęściej z 14 awansujących 10 wchodziło. Jedynie C-2 się spisało poprawnie.
4. KOLARSTWO SZOSOWE
Tu "Majka, Majeczka" cytując TJ i KW.
Brak zastrzeżeń.
5. KOLARSTWO TOROWE
Oprócz Zielińskiego i jego postawy w jeździe za motorynką to katastrofa.
Zwłaszcza wstawiając młodą Pikulik - dostarczycielkę punktów rywalkom zamiast wicemstrzyni świata...
5. JEŹDZIECTWO
Sprowadzenie Banderasa Spisaka kosztowało więcej niż długość jego występu w WKKW.
Cud że Banderas ten występ przetrwał...
6. SZERMIERKA
Oprócz Łyczbińskiej, która trafiła na Di Francescę (vice-mistrzynię olimpijską) nie warto o reszcie wyników wspominać.
7. GIMNASTYKA
49/61 to wystarczający komentarz na występ jedynej gimnastyczki Jurkowskiej-Kowalskiej
8. JUDO
Trzy wygrane na cały turniej. Tylko w jakim stylu?
Dwie wygrane przez kary shido BEZ AKCJI PUNKTOWEJ (nawet yuko) i jedna przez hansokumake też bez akcji punktowej.
A kiedyś mieliśmy Nastulę czy horrory z Krawczykiem czy Zagrodnikiem...
9. WIOŚLARSTWO
Dali z siebie wszystko. Jedyna dyscyplina na IO co nie przyniosła nam wstydu wraz z kajakarstwem (nie górskim).
10. STRZELECTWO
Jedynie warto pochwalić Jarmolińską za strzelanie do talerzy.
Bogacka wielka vice-mistrzyni z Londynu dostała teraz oklep od pakistańskiej studentki. Wstyd i żenada.
Reszta klasyczne jedne z ostatnich miejsc w kwalifikacjach.
11. PŁYWANIE
Majchrzak jedynym błyskiem reprezentacji patałachów pływackich.
12. TENIS STOŁOWY
Brawo tylko dla Polaków za walkę z Kitajcami w drużynie.
Przynajmniej nie było oklepu od 50-letnich hiszpańskich Chińczyków jak 4 lata temu.
12. TENIS ZIEMNY
Hrabina Radwańska i jej ekipa...
Nie warto strzępić ryja na patałachów tego stopnia - dostawać oklep od Rumunów...
13. SIATKÓWKA
Tu wiadomo - grupowa to tylko przetarcie - dostali dziś sromotny oklep
14. SIATKÓWKA PLAŻOWA
Oprócz pań, które zaskoczyły awansem do 1/8 typowy oklep.
15. PODNOSZENIE CIĘŻARÓW
Akademia Pana Koksa + Bonk dostający oklep od tancerza z Kiribati.
Szkoda tylko Patrycji.
16. ŻEGLARSTWO
Oklep + koncertowe przepie*dolenie medalu przez Myszkę Miki.
#rio2016 #oswiadczenie #gorzkiezale
@xDawidMx: wszystko spoko tylko, że to nie był oklep a wyrównana walka i po prostu zabrakło im szczęścia, widziałeś wynik i czytałeś relację z tego meczu (nie było kamer na korcie)?
@xDawidMx: A co to była afera z wyborem zawodniczki na wyjazd do Rio? Nie sledziłem tematu.
Komentarz usunięty przez autora
@xDawidMx: poprawna forma to wicemistrzynię. Nie ma czegoś takiego jak vice w języku polskim, a cząstkę wice piszemy łącznie. Też jeszcze niedawno nie wiedziałem jak to ugryźć :D
@xDawidMx: przegapiłeś, że nie ma teraz ani koki, ani yuko, tylko wazaari i ippon. Tak przynajmniej tłumaczyli w TV.
@xDawidMx: to zatem tylko kokę wywalili?
1. ŁUCZNICTWO
Lipiarska-Pałka dostaje od słabej Turczynki 5-5 i przegranie via golden shoot gdzie Turczynka strzela "9" a Polka "6".
Karina strzelała przeciętnie (jak na swoje możliwości), natomiast nie nazwałbym jej przeciwniczki z 1/32 słabą (nawiasem mówiąc Turczynka ma lepszy rekord życiowy). Zakwalifikowała się na 20 miejscu, z lepszym wynikiem punktowym więc w tych zawodach to ona byłą lepsza od Kariny i Karina przystępowała do tego pojedynku z pozycje słabszej zawodniczki. Zabrakło niewiele w setach, bo baraż niestety często jest loterią. Widziałem tylko relację w TV i wydaję mi się, że mocno wiało co też trochę