Wpis z mikrobloga

Gosciu ma troche przesrane...przez zawistnych ludzi.
Posiada On dom nad jeziorem... doslownie 40 metrow od wody. Na plazy zrobił 2 pomosty, postawil 3 drewniane stoly, grilla zawieszanego nad ogniskiem, smietniki zeby było czysto... jest wszystko! tylko wypoczywac.
Posiadajac mnostwo zwierzakow(konie, kozy, owce, swinie, swinio-dziki, koty, psy, gesi "ozdobne", perliczki.. w 90% wszystko na wolnym wybiegu ok 7-8h ziemi) był zmuszony ogrodzc swoj teren az do samej wody zeby zwierzaki nie wychodziły na pola sasiadow. Aby udostepnic dojscie do wody pozwolil przechodzic przez swoj teren kazdemu kto chcial korzystac z plazy. Ludzie jak ludzie... zostawiali syf majac smietnik 5metrow od siebie. Jak wjezdzali autami na posesje to zamykali brame.... jak wyjezdzali to ciezko bylo tylek ruszyc i zamknac brame. Konie głupie nie sa i zaczely z tego korzystac. Z głodu na 100% nie uciekaja... wiem bo znam te konie. Gosciu postanowil zamykac brame na klodke.
Ludzie korzystajacy z plazy oburzyli sie na tyle, ze zaczeli wsypywac piasek do klodki... kazdego dnia. Gosciu odpuscil zamykanie bramy bo 15 klodek w miesiacu kupowac to slabo.
Wiem, ze własciciel koni chce poniesc koszty zwiazane ze zniszczeniem upraw... chce zrobic to bez zadnego sadu ale juz sie wziela za to straz miejska twierdzac, ze jest to scigane z urzedu o_0.
Poszkodowanego kolesia znam tylko z 15 minut, tyle z nim gadalem. Nie jest przyjaznie nastawiony do ugody. Przez chwile wydawal sie msciwy. Dalo sie zauwazyc, ze nie zalezy jemu na zwrocie kosztow...lecz na tym aby poszedl na goscia paragraf.
#truestory
Pobierz KENOX - Gosciu ma troche przesrane...przez zawistnych ludzi.
Posiada On dom nad jezi...
źródło: comment_XdXbMXLePBELQ1wbBjqswBBg9YhDGohP.jpg
  • 38
@KENOX:

Nie jest przyjaznie nastawiony do ugody. Przez chwile wydawal sie msciwy. Dalo sie zauwazyc, ze nie zalezy jemu na zwrocie kosztow...lecz na tym aby poszedl na goscia paragraf.

Bo z jakiegoś powodu sądzi, że wyrządzenie szkód było zamierzone. Wypytałeś skąd takie przekonanie?

Dlaczego nie usuwasz śmieciowych wpisów @schizotypowycynik @wysuszony @Igrekpl? Uważasz sianie tej nienawiści za zasadne lub mieści się to w twoim rozumieniu wolności?
@graf_zero: Czyli hodowca zwierząt, Jacek Frankowski, postawił na linii brzegowej niezgodne z prawem ogrodzenie i pozwala na niszczenie upraw sąsiadów (był karany wcześniej kilkukrotnie) – sam przyznaje, że "siatka, którą stosował okazała się mało skuteczna", a więc szkody nie wynikają tylko z otwartej furtki. Kłopoty ze zwierzętami hodowcy nasilają się w ostatnim czasie. @KENOX nakręca nagonkę na "zawistnych ludzi". Obrywa się rolnikowi, który dba o swoją własność, choć stroną konfliktową, stroną,
@KENOX Też mam działkę z plażą. Syf to normalka, i jeszcze nie tak źle! Kiedys na tej dzialce bylo wszystko pomost, zjezdzalnia domek. To ludzie przychodzili zostawiali syf i szli. Kiedyś jak dziadek sie wkurzył na jakis sebixow i ich ppgonił to pomost roz...psuli, szkla natłukli + zyletki nawrzucali do wody (smieci i tak tam rzucali). A domek sie spalił od zawiści miejscowych ( ͡° ͜ʖ ͡°) widocznie
@KENOX: Gardzę, ograniczam wpływ takich ludzi na moją rzeczywistość. Wypisz, wymaluj "modlitwa Polaka":

Gdy wieczorne zgasną zorze,
Zanim głowę do snu złożę,
Modlitwę moją zanoszę
Bogu Ojcu i Synowi:
"#!$%@? sąsiadowi!
Dla siebie o nic nie wnoszę,
Tylko mu dosrajcie proszę."

Kto ja jestem? Polak mały
Mały, zawistny i podły.
Jaki znak mój? Krwawe gały.
Oto wznoszę swoje modły
Do Boga, Marii i Syna:
"Zniszczcie tego #!$%@?
Mego brata, sąsiada,
Tego
@wysuszony: xD Wierzę, że znasz się na "dosrywaniu". Z iloma przypadkami dosypywania piasku do kłódki się spotkałeś osobiście i ilu sprawców udało ci się ustalić, że wyciągasz takie wnioski? Zapewne z ani jednym. Nie opisujesz rzeczywistości, lecz tłumaczysz nam swój tok myślenia w oparciu o swoją wyobraźnię.

Kim jesteś? Bo, że nie Polakiem to wiadomo.