Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +106
Ja mam jedno pytanie: CO SIĘ STAŁO Z DEMOGRAFIĄ WŁAŚCICIELI BMW?????
Dawniej typowo spotykanym kierowcą BMW to był sebix czy inny dresiarz łysa pała.
Aktualnie najczęściej za kierownicą bmw widzę jakieś Grażynki lat 40 lub alternatywki.
#motoryzacja
Dawniej typowo spotykanym kierowcą BMW to był sebix czy inny dresiarz łysa pała.
Aktualnie najczęściej za kierownicą bmw widzę jakieś Grażynki lat 40 lub alternatywki.
#motoryzacja
źródło: beemiarze
Pobierz
Pijcie ze mną kompot Miraski. Wczoraj spełniłam małe entomologiczne marzenie i weszłam w posiadanie pędraka Rohatyńca herkulesa (Dynastes hercules). Parę dni temu dotarły również kompostowe pędraczki od Mirabelki @Limonene z tego wpisu. (。◕‿‿◕。)
W gratisie do zakupu herkulesa trafiła do mnie larwa kruszczycy Dicronorrhina. Nie byłam na nią gotowa, nie miałam pod ręką wolnych faunboxów, więc naiwnie zostawiłam ją w nocy
W gratisie do zakupu herkulesa trafiła do mnie larwa kruszczycy Dicronorrhina. Nie byłam na nią gotowa, nie miałam pod ręką wolnych faunboxów, więc naiwnie zostawiłam ją w nocy
źródło: hmm
Pobierz

Jakim programem naprawić uszkodzony plik wideo na płycie DVD? Ten uszkodzony plik wideo jest widoczny, inne pliki odczytują się bez błędów z tej płyty.
man: dd
źródło: comment_N9sD3ykbzg5h65NAdVG13UsSLfheEKKw.jpg
PobierzTeraz nie idzie odczytać jednego z sześciu plików na tej płycie. Nawet miniaturka się nie generuje. Reszta się normalnie kopiuje w całości.
W zasadzie się coś w rodzaju kopii robi tym programem. plik medium.iso ale zajmuje na razie 4.2 MB.
EDIT:
HINT: kiedys z 10 lat temu smarowalem plyty masłem gdy nie działały, nie wiem czy to coś da bo juz nie pamietam, ale mozesz sprobowac xD
Ma takie trzy małe dziurki i wyraźne ryski. Pewnie to przez to. Ale to na pewno nie zniszczyło całego pliku.
@look997: Smiała teza. Skoro widzisz ubytki na powierzchni to mozesz byc prawie pewien ze to jest powód. Wystarczy mała ryska, dziurka i juz po czesci danych :)
Jadą na razie tamtym programem. Zeskanował cztery razy tyle sektorów.
Ile jest właściwie sektorów na płycie DVD?
EDIT: to chyba te ponad 1 milion 700 sektorów. OoO.
Takie kopiowanie tym programem dvdisaster trwałoby chyba kilka dni. programem testdisk to samo było.
Co zrobić? Najlepiej żeby tylko część sektorów zeskanowało gruntownie, te na których jest ten plik. Jest wiadomo ile on zajmuje - 463,2 MB. Sporo krócej by to potrwało.
Było tak: doszło do 90 bad sectors, potem zmniejszało się i doszło do 0 bad sectors, potem znów rosło do 8 bad sectors. I teraz dłuugo już się tego trzyma.
Co zrobić?
źródło: comment_DWrnS7CKJc0HGo5pRuZ4zKh5WazKydQb.jpg
PobierzSpróbuję skórką od banana. :)
Najwyżej umyję. :))