Aktywne Wpisy
mefka +1
15k za wykończenie dwóch łazienek w stanie deweloperskim (razem około 8 metrów) za samą robociznę- czy to normalne teraz? nie wiem czy szukać taniej #warszawa #budownictwo #remont #lazienka #nieruchomosci #mieszkanie
Kontrowersyjny pomnik upamiętniający ofiary rzezi wołyńskiej jednak stanie na Podkarpaciu. Jak czytamy na stronie Komitetu Budowy Pomnika - dzień uroczystości odsłonięcia zostanie uzgodniony ze środowiskami kresowymi. Biorąc pod uwagę, że postępujemy zgodnie z procedurami, nie ma formalnej możliwości zablokowania budowy - czutamy w komunikqcie komitetu.
14-metrowy pomnik przedstawia orła z wpisanym w niego krzyżem - w centralnym punkcie dziecko nabite na tryzub. Są też inne drastyczne elementy - głowy nabite na sztachety.
14-metrowy pomnik przedstawia orła z wpisanym w niego krzyżem - w centralnym punkcie dziecko nabite na tryzub. Są też inne drastyczne elementy - głowy nabite na sztachety.
#motocykle
A co do ochraniaczy na kolana: http://www.x-factor.pl/product-pol-17-Nakolanniki-STREET.html mam takie coś, ochraniacz Sas Tec. Pewnie przy większej prędkości i tak gówno
Spodnie do tego też są.
http://rebelhorn.pl/products/120
Zbroja jak Stitch napisał jest w teren, a ochraniacze na kolana to się wrzuca pod spodnie, a nie na.
http://www.wykop.pl/wpis/18468153 tutaj mój wpis po kupnie samej bielizny.
Nie wiem dlaczego sądzicie, że zbroja nie chroni przed szlifem w mieście? Od uderzeń też nie chroni bo jak w drzewo/latarnie przywalisz to i tak Ci kręgosłup prędzej strzeli, a
Siatka na zbrojach rwie się i topi na ciele od ścierania. Zerwanie ochraniacza też nie stanowi większego problemu zahaczając o jakiś element miejski. Jak chcesz takie coś zakładać na asfalt, to spoko, Twój wybór.
I ochraniacze nie są jak w klasycznych kurtkach.
dzięki za rozjaśnienie, grzeczniej następnym razem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jak myslisz dlaczego sa teraz inteligentne ochraniacze w topowycy markach, które w zaleznosci od siły uderzenia/ szlifu twardnieja, badz sa mekkie? Znowu prowokujesz dyskusje dla czysto osobistej pobudki widze, gdzie nie ma ona zadnego logicznego uzasadnienia. Bo posty znow maja wydzwiek "stul pysk, ja wiem najlepiej"
Fakt z szybko ścierającą się siatką oczywiście mnie przekonuje, bo to siatka trzyma te ochraniacze, a w dotyku dosyć licha jest.
@Stitch: w terenie jeździsz wolniej, ale uderzenie w drzewo przedramieniem w zbroi spowoduje złamanie ręki a do tego dużej prędkości nie trzeba, imho w terenie właśnie powinna być solidniejsza ochrona, więc taka siatka do terenu się bardziej
@Stitch: Ja się chętnie dowiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chłopie mylisz sie, w tekstylu jaja pocą się o wiele bardziej, bo materiał nie wchlania potu w przeciwieństwie do jeansow.
@SuchyArbuz
~UWAGA NERWUSKI SUBIEKTYWNA OPINIA~
a.
przy 30+ po godzinie jazdy w jeansach musiałem je odklejać, ale nie sam jeans tylko materiał z kevlarem który jest pod spodem i na którym umieszczone są ochraniacze, pot w to wsiąka i tam zostaje
tak jak ci spodnie zmokną to szybko jeans wyschnie od wiatru, tak teoretycznie jest chłodniej, ale że specjalnie przyjemnie w jeansach to nie bardzo
b.