Wpis z mikrobloga

Faza pucharowa wyborów najlepszej gry wszechczasów wg mirko: Runda 4, pojedynek 6
Obserwuj, jeśli chcesz być na bieżąco z głosowaniem na najlepszą grę wg wykopków > #fiejguijsgjewaigtoaewtg90awiet0u320t32
Nie wiesz o co chodzi? http://www.wykop.pl/wpis/18315553/czesc-mirko-wraz-z-wilecsrylec-zainspirowani-wielk/
Drabinka dostępna pod tym linkiem: http://challonge.com/michalbialekkonczylnocnawarte
kulaty - Faza pucharowa wyborów najlepszej gry wszechczasów wg mirko: Runda 4, pojedy...

źródło: comment_3xrQZZzzfIGBAVJddlewVgNkUR8Rq8rW.jpg

Pobierz

Która gra jest wg Ciebie najlepsza?

• Diablo II 33.2% (1236)
  • Wiedźmin 3: Dziki Gon 60.6% (2256)
  • sprawdzam 6.1% (228)

Oddanych głosów: 3720

• 90
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sachees: Czy ja wiem... Cod4, God of War 2 i HoMM IV. To są te zajebiste gierki? Nie mówię, że złe, ale od razu zajebiste?

EDIT: A jak doliczyć fazę grupową to odpadł jeszcze Binding of Isaac.
  • Odpowiedz
@Wiedmolol: trzeba też spojrzeć na to, że inny poziom wiedzy i zaawansowania technologicznego występował w czasach wydania D2 i Wieśka. Nie do końca da się te gry porównać, a poprzez media i to, że tytuł jest polski zna go o wiele więcej ludzi aniżeli Diablo.
  • Odpowiedz
@Hatespinner: Wątpię, ale nawet jeśli masz rację to o czym to świadczy? Chyba tylko o tym jacy ignoranci korzystają z reddita ( ͡° ͜ʖ ͡°). Prawda jest taka, że tych gier w ogóle nie można porównać w sposób obiektywny (zupełnie inna skala projektu). Technologia tworzenia gier poszła tak do przodu, że Wiesiek miażdży diablo pod każdym względem (grafika, soundtrack, cutscenki, klimat, fabuła) i chyba tylko pod
  • Odpowiedz
Technologia tworzenia gier poszła tak do przodu, że Wiesiek miażdży diablo pod każdym względem (grafika, soundtrack, cutscenki, klimat, fabuła) i chyba tylko pod wpływem nostalgii można by było zagłosować na grę blizarda.

@endl: tak, porównuj technologicznie gry różniące się o 15 lat
  • Odpowiedz
Wiesiek miażdży diablo pod każdym względem

@endl: Szczególnie pod względem rozwoju postaci i zdobywanych przedmiotów.
Ciekaw jestem kto po +15 latach wróci do Wiedźmina, bo w Diablo sam niedawno z przyjemnością zagrałem.
  • Odpowiedz
@endl: To co @peszmerd: napisał. Plus ja też sobie wybiore kryterium z d--y - player base. Jeszcze z parę lat temu aktywnych kont DZIENNIE w D2 było 20k. Jeżeli W3 zrobi 10% tego co całe Diablo 2 w swojej historii to będzie super.

W3 nigdy nie będzie bardziej kultowy, chyba że na Wypoki, gdzie w ostatnich latach (miesiącach) ludzie spuszczają się nad CDP:R.
  • Odpowiedz
eżeli W3 zrobi 10% tego co całe Diablo 2 w swojej historii to będzie super.

@Hatespinner: W ciągu półtora roku diablo 2 sprzedało się w 4 milionach egzemplarzy.
Wiedźmin 3 w ciągu niecałego roku sprzedał się w 10 milionach egzemplarzy.

I
  • Odpowiedz
@Wiedmolol: przecież ten plebiscyt to konkurs popularności, nic innego. Nie da się porównać dwóch gier z dwóch różnych gatunków jako całość, a rzeczy typu 'przyjemność z gry' to czysto subiektywne sprawy.

Jestem fanboyem starych produkcji Blizzarda, ale to, że Warcraft3 przegrał z Mafią to też nieporozumienie.
  • Odpowiedz