Przepis na zdrowy fest (low carb) sernik na zimno, który można przygotować w kilka minut i spokojnie przechowywać przez kilka dni w lodówce.
Core ingredients: -Twaróg (półtłusty lub poziom wyżej, byle nie chudy) 400g. -Serek homo naturalny 400g (np. z Lidla). -Mleko kokosowe 200 ml (czy tam więcej). -Żelatyna 20-30g.
Dodatki: -Odżywka białkowa (ja np. użyłem Scitec Whey - sernik cytrynowy ale prawie każdy smak będzie pasować) 40-60g. -Słodzik (erytrol/ksylitol//stewia/rakspartam itp.) gramatura wedle uznania. -Owoce (borówki, truskawki, maliny i inne takie). -Cynamon, wiórki kokosowe - niech poniesie Was fantazja ( ͡°͜ʖ͡°).
@Choir: nie szkaluję tylko śmieszkuję, nie mam nic do aspartamu, nie widziałem żadnych badań potwierdzających jego negatywny wpływ na cokolwiek ( ͡°͜ʖ͡°).
@spetz: cały miesiąc miałem w zakładkach i przekładałem na później, w końcu dziś zrobiłem i właśnie skończyłem zjadać - zajebista sprawa, wielkie dzięki za przepis!( ͡°͜ʖ͡°)
Core ingredients:
-Twaróg (półtłusty lub poziom wyżej, byle nie chudy) 400g.
-Serek homo naturalny 400g (np. z Lidla).
-Mleko kokosowe 200 ml (czy tam więcej).
-Żelatyna 20-30g.
Dodatki:
-Odżywka białkowa (ja np. użyłem Scitec Whey - sernik cytrynowy ale prawie każdy smak będzie pasować) 40-60g.
-Słodzik (erytrol/ksylitol//stewia/rakspartam itp.) gramatura wedle uznania.
-Owoce (borówki, truskawki, maliny i inne takie).
-Cynamon, wiórki kokosowe - niech poniesie Was fantazja ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Makrosy:
~1600 kcal, B: 160g, T: 90g, W: 60g
Tutaj pełny opis wraz ze zdjęciami.
#keto #mirkokoksy #silownia #przepisy #gotowanie #gotujzwykopem #lowcarb
@_vh: ( ͡° ͜ʖ ͡°).
@spetz: prosze nie szkalowac nieslusznie oczernianych slodzikow ( ͡° ʖ̯ ͡°)