Aktywne Wpisy

janek_m +13
Nie wiem, czy to tylko moja głowa, czy faktycznie świat oszalał, ale odnoszę wrażenie, że nagle picie alkoholu stało się... passé. Nie mówię o patologicznym chlaniu na umór – to wiadomo, że słabe. Ale teraz nawet lampka wina do kolacji to dla niektórych powód do moralnej krucjaty.
I wiecie co? Śmieszy mnie to. Bo wygląda to trochę jak nowe religie. Ludzie, którzy jeszcze parę lat temu robili „kreskę” na imprezie i wciągali wszystko
I wiecie co? Śmieszy mnie to. Bo wygląda to trochę jak nowe religie. Ludzie, którzy jeszcze parę lat temu robili „kreskę” na imprezie i wciągali wszystko

BobrowieckiHuop +46

@wyporkiewicz Pomysł dobry, przed wojną ORP Orzeł tak powstał (była zrzuta, potem chyba Holendrzy wybudowali). Z drugiej strony kwota minimalna 100zł jest niepotrzebna, gdyby każdy się chociaż po 5zł zrzucił to już by była kasa np na karabiny czy amunicję, szkolenia.
@fireman2: Aż tak wielu sebków gotowych oddać swoje pieniądze na hurr durr armię nie ma w Polsce
Komentarz usunięty przez autora
@fireman2: to hasło producentów broni? Ja jestem jak najbardziej zza utrzymywaniem armii z budżetu, ale też nie za windowaniem tych kosztów w nieskończoność. Zwłaszcza, że naszym jedynym zagrożeniem w tym momencie jest Rosja i to też czysto hipotetycznie. A akurat w starciu z nią, to raczej nie ma takiego budżetu, który by to pociągnął. Jesteśmy więc uzależnienie także od "obcych
Brawo, brawo. Jeszcze mnie wrzuć na czarnolisto, bo śmiem odpowiadać na pytanie "co o tym sądzę" inaczej niż tobie się ubdzurało ( ͡°