Aktywne Wpisy
nevin +61
Dlaczego prawactwo ma problem z miastami 15 minutowymi? Nie potrafię sobie wyobrazić argumentacji, która by krytykowała taki pomysł. Przecież takie miasto to same zalety. O #!$%@? im chodzi?
#neuropa #bekazprawakow #bekazpodludzi #bekazkonfederacji #polityka #ekologia
#neuropa #bekazprawakow #bekazpodludzi #bekazkonfederacji #polityka #ekologia
SEGATASANSHIRO +79
Dzieciątko z lasu, was tak kiedyś ogrzewała jakaś kobieta? #przegryw #bekazlewactwa
No więc mamy razem z innymi byłymi i obecnymi #swiadkowiejehowy (ale takimi którzy przejrzeli na oczy, że to sekta, tylko czasem z różnych powodów nie mogą tej organizacji opuścić, np. ze względu na rodzinę) forum dyskusyjne. Od jakiegoś czasu na to forum uparcie wchodzą goście z samej centrali w Polsce - z Nadarzyna. Najwyraźniej mieli nas za idiotów, bo nawet nie użyli żadnego proxy, tylko na pałę weszli z adresu IP zarejestrowanego na siebie. W dodatku zaczęli wypisywać do ludzi prywatne wiadomości, podając się za byłych ŚJ i próbując wyłudzać ich dane osobowe (żeby ich móc potem wykluczyć ze zboru za "odstępstwo"), a także straszyć naszych użytkowników "starszymi zboru". I myśleli, że my tego nie zauważymy. Otóż, zauważyliśmy ( ͡° ͜ʖ ͡°). Po zbanowaniu zaczęli zakładać nowe konta przez proxy. W sumie założyli chyba z 10 kont, które banowaliśmy jedno po drugim.
PS. Zadzwoniliśmy do nich pod numer podany w bazie Whois. Miły pan powiedział, że zaprzecza jakoby oni brali w tym udział (a jakże). Zadzwoniliśmy więc do ich działu prawnego, ale tam również zaprzeczyli. Dziwne, a ponoć Świadkowie Jehowy nie mogą kłamać ( ͡º ͜ʖ͡º).
#archiwumswiadkajehowy #bekazpodludzi
Jak nie lubicie tej wspólnoty, to wypierdzielać z niej - logiczne. A nie siedzisz tam, męczysz siebie i innych, w dodatku rozpowiadasz jacy to lipni ludzie są. Wcale się nie dziwię, że chcą was wykluczyć.
człowiekowi choremu na depresję pewnie też byś powiedziała "weź się w garść"? :)
Nawet cię nie oceniam, po prostu masz wyprany mózg i to nie twoja wina.
Pewnie trochę jeszcze mam. Ale obracam się w tym środowisku i robię to co robię nie dlatego, że mi tego brakuje czy z jakiegoś innego dennego powodu. Robię to po to, by pomóc innym stamtąd odejść. Zdecydowana większość ŚJ którzy odchodzą stamtąd zostawiają to za sobą i zaczynają żyć własnym życiem. I niech żyją, ja im nie bronię. Ale wielu z
@ohmyjw: robiąc to co robisz tylko się jeszcze mocniej wkręcasz. Jeżeli niczego nie zmienisz, to za 5, 10 albo 15 lat nadal będziesz tkwił w środowisku jehowych, czy też antyjehowych.
zastanów się, czy tego chcesz.
Różnica pomiędzy tym, co było wcześniej a tym co
Komentarz usunięty przez autora
Mógłbyś powiedzieć na ile skuteczne jest chodzenie od drzwi do drzwi? Bo jakoś nie potrafię sobie wyobrazić kto by chciał z nimi gadać. Raz z ciekawości pozwoliłem im dłużej poopowiadać, następnym razem jakiś głupawy filmik propagandowy mi puścili.
Komentarz usunięty przez autora
Głoszenie od drzwi do drzwi jest obecnie bardzo mało skuteczne. Przez ostatnich 5-6 lat mojego pobytu w kilku zborach kojarzę chyba tylko jedną osobę, która zostałaby zwerbowana i faktycznie przyłączyła się do Świadków Jehowy w wyniku takiego głoszenia. Prawdopodobnie dlatego w ostatnich latach zmieniają strategię i oprócz chodzenia od drzwi do drzwi używają często nielegalnie stawianych stojaków z
@ohmyjw: Może warto im pokazać ten artykuł (o ile nie mają na tyle wypranych mózgów, że do nich nie dotrze) - bardzo dobrze podkreśla, zazwyczaj przez ludzi niezauważaną, róznicę między osobą bliską a blisko spokrewnioną. Tekst może pomóc otworzyć oczy na pewne sprawy, o ile oczywiście ktoś go z założenia nie odrzuci...
http://alexba.eu/osoba-bliska-czy-blisko-spokrewniona/
co robi portal whois
@amator_kwasnych_zelek: Ponieważ akurat tak sie składa, że w dwóch miejscach, przez które regularnie przejeżdżam, ustawiają dośc często te stojaki, to czasami owszem, widuję, że ktoś z nimi rozmawia.
Mógłbyś kiedyś (pytam z ciekawości bo wydaje mi się to autentycznie ciekawe, a wygląda na to że wiesz z autopsji i pewnie z doświadczeń wielu innych) opowiedzieć jak to jest zrozumieć że "a jednak nie, jednak nie jestem niezwykły czy wybrany, jestem taki sam jak wszyscy."
A jeszcze bardziej ciekawe jest to