Aktywne Wpisy

masternodeBTC +346
Wskaż przedmiot, usługę lub czynność, która w ostatnim czasie poprawiła komfort, zdrowie, bezpieczeństwo lub prywatność w Twoim życiu.
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy, które udało Ci się wprowadzić do swojego życia, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania, z których również korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów na podstawie poleceń. Podziel się
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy, które udało Ci się wprowadzić do swojego życia, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania, z których również korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów na podstawie poleceń. Podziel się

Pieron +101
Jakbyście się kiedyś zastanawiali skąd się wziął rowerzysta na waszej masce/czemu w jednej chwili jechaliście rowerem po bułki i nagle stoicie przed starym gościem z aureolą na głowie to musicie wiedzieć, że przejazdy rowerowe w Polsce są zaprojektowane idealnie tak aby nie było widać przejeżdżającego rowerzysty. Na grafice widać martwe strefy w passacie dojeżdżającym do skrzyżowania. Idealnie pokrywają się z ścieżką rowerową.
Teoretycznie kierowca powinien uważać ale jest spora szansa, że nie
Teoretycznie kierowca powinien uważać ale jest spora szansa, że nie
źródło: temp_file4781041986082317143
Pobierz

Dlaczego agresja grup chuligańskich jest kierowana również w stronę niechuliganów?
Na konkretnym przykładzie - jestem kibicem Wisełki i chciałbym móc wybrać się na najbliższe derby na Cracovii w barwach mojego klubu. Chciałbym móc usiąść na trybunach i kibicować mojej drużynie bez obaw o otrzymanie klapsa w dziąsło. Rozumiem bójki między grupami chuligańskimi i nie przeszkadza mi to, że dwie grupy ludzi biją się, uprzednio umówiwszy się na przykład na jakiejś łące. Ale dlaczego groźba przemocy międzyklubowej obowiązuje również tzw. "pikników"?
Uważam się za człowieka cywilizowanego, ułożonego, spokojnego. Nie mam nic przeciwko, żeby na derby na Wiśle przychodzili ludzie w pasiastych barwach i siadali pomiędzy wiślakami na piknikowych trybunach. Serio, niech przychodzą, więcej kasy z biletów dla mojego klubu.
Furią napawa mnie historia o tym, jak kibolskie bydło reprezentujące Jagiellonię zaatakowało Bogu ducha winnych, pokojowo nastawionych kibiców Termaliki (link). Jak tak można postąpić wobec drugiego człowieka?!
Serio, żebyście nie mieli mnie za jakiegoś kosmitę - od kilku lat chodzę na wszystkie mecze domowe mojej drużyny, byłem też na kilku wyjazdach. Znam klimaty kibicowskie, ale nie jestem w stanie pojąć agresji wobec ludzi, którzy nikogo nie prowokują, nikogo nie atakują.
Moje pytanie brzmi - dlaczego nie można czuć się bezpiecznym od agresji i przemocy ze strony kibiców innych drużyn, będąc piknikiem? Proszę o poważne odpowiedzi. Pozdro elo benc
Mamy drużynę A i drużynę B, które mają swoją siedzibę w mieście X.
Celem drużyny A i drużyny B jest wygranie Ligi Mistrzów. No dobra, zacznijmy małymi krokami, od Mistrzostwa Polski.
Kibic drużyny A chce zdobyć MP, więc chce, by jego zespół był jak najlepszy. Żeby był najlepszy - inne drużyny muszą być gorsze. Przez co kibic drużyny A
Po kilku latach, cytując klasyka: nie warto było...
Czyli mogę spokojnie jeździć po mieście gdzie są
@cham_i_bezczel: sprawdź jeszcze raz ziomuś xD
@inspektor_erektor: jeśli nie będziesz się wychylał i nie jesteś jakoś skoksowany czy coś to nie powinno Ci się nic stać, pod warunkiem że
Dalej jednak nie rozumiem po co chcesz oglądać tą kopaninę na żywo. Obejrzyj sobie na spokojnie w tv. Przecież to żadna przyjemność. Mimo to jednak chcesz iść. Mam więc przeczycie, że Wy pikniki, mimo że tego nie przyznacie to lubicie po prostu jak coś się dzieje też na trybunach.