Aktywne Wpisy

baidu +20
Ciekawe podsumowanie dlaczego administracja D. Trumpa moze dazyc do krachu na gieldzie.
W skrocie:
- poprzednia administracja, pod koniec rzadow wyemitowla mnostwo krotkoterminowych obligacji, powodujac ze w ciagu nastepnych 6 miesiecy USA beda mialy do splaty dlug w wysokosci $7T (7 bilionow dolarow).
- obecnie w USA oprocentowanie 10 letnich obligacji jest rekordowo wysokie (ponad 4% a siegnelo nawet 4.8%). Takze refinansowanie dlugu na takich obligacjach byloby ogromnie kosztowne.
- zatem, zeby nie doprowadzic do
W skrocie:
- poprzednia administracja, pod koniec rzadow wyemitowla mnostwo krotkoterminowych obligacji, powodujac ze w ciagu nastepnych 6 miesiecy USA beda mialy do splaty dlug w wysokosci $7T (7 bilionow dolarow).
- obecnie w USA oprocentowanie 10 letnich obligacji jest rekordowo wysokie (ponad 4% a siegnelo nawet 4.8%). Takze refinansowanie dlugu na takich obligacjach byloby ogromnie kosztowne.
- zatem, zeby nie doprowadzic do

ada_lovelace +3
pokaż mi swoje jądro linuksa to ukaże jakim człowiekiem jesteś
- 6.12.17-amd64 65.4% (17)
- 5.15.104-1-pve 34.6% (9)
![Perfekcyjny wszechświat. Jakim cudem istniejemy? -[POP Science]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/d43466ea64e0ede8b8c7f3fa1e05a45f1805ab222b976330654ad18e5530df44,q80.jpg)

Co muszę odliczyć od wynagrodzenie jakie dostanę od pracodawcy oprócz VATu? I ile musi mi zapłaci mniej więcej pracodawca, żebym po odliczeniu wszystkiego zostało mi te przykładowe 6 tyś na czysto (z uwzględnieniem normalnego urlopu i paru dni chorobowych)
#programowanie #b2b #praca #pytanie
Pierwsze - jeśli umawiasz się kwotę netto to od tego musisz odliczyć podatek dochodowy.
Czyli: 6000 zł netto to 7380 brutto (23% VAT).
Kwotę VAtu przelewasz do US pomniejszoną o VAT z Twoich kosztów.
Teraz tak:
6000 to przychód. W każdej firmie masz koszty prowadzenia działalności. Załóżmy, że masz koszty w wysokości 1000 zł (samochód, internet,
Dla osoby która przykładowo zarabia na normalnej umowie 6 tys przejście na b2b i podwyższenie zarobków do do tych 7 - 8 tys jest jednak sporą podwyżką. Dodatkowo można odliczyć koszty więc relanie jeszcze parę stówek wpadnie.
Uważasz, że szkoda się bawić w te wszystkie dodatkowe rzeczy związane z b2b i zaoszczędzony czas poświęcić
Aktualne jeszcze? :) Obecny pracodawca daje mi możliwość zatrudnienia na b2b i zastanawiam się czy to opłacalne i jaką kwotę mu podać
można podesłać? ( ͡° ͜ʖ ͡°)