Mediana (połowa zarabia więcej, połowa mniej) zarobków w Polsce to ok 3300zl brutto ( na rękę nie wiem, ze 2300 może?) Uznajmy, że właśnie tyle. Czy zarabiając takie pieniądze w miesiąc czulłbyś/aś się szczęśliwym człowiekiem?
@hpiotrekh: j----a kpina, ja po 5 latach od momentu jak obroniłem magistra- drugiego dopiero fajc zarabiam na tym poziomi9ę jak zrobiłem parę uprawnień zaqwodowych/kursów ergo zapłać za kurs+egzamin i masz i dopiero tą ich "legendarną średnią" zarabiam, a większość ludzi zarabia mniej- z-----a statystyka
@WidarX: Ale ja nie pytam o średnią ( ta wynosi chyba ok 4100, może więcej) ( ͡°͜ʖ͡°) a że jest z-----a to wiadomo. samo branie przedsiebiorstw pow 10 osob przeklamuje
@WidarX: Chyba z GUSu, nie wiem. Ręki sobie za nie uciąć nie daje. Oczywiście są to kwoty brutto, bo niektórym się myli. Za to najczęściej występującą płacą jest chyba ~2400 brutto, więc k---a rzal i mogiła w sumie, bo to nawet 2 koła nie ma xD
@hpiotrekh: ja nie zarabiam, ja prowadzę latyfundium które utrzymuje instytucje państwowe i płacę marne grosze na rękę swoim pracownikom, bo na więc ej mnie nie stać, chyba że od razu oleję to wszystko i8 s-------ę gdziekolkwiek i tak lepiej na tym wyjdę
Q@hpiotrekh: zgaduję, że połowa chciałby tyle zarabiać, a połowa nie ( ͡°͜ʖ͡°) jeśli wynajmujesz mieszkanie to ci nie starczy na nic, jeśli chcesz wziąć mieszkanie na kredyt to też, możesz mieszkać u rodziców to starczy ewentualnie na wódkę ( ͡°͜ʖ͡°)
@kawior2007: To jest dochód na osobę, nie na gospodarstwo domowe. Jeżeli ty zarabiasz 2300, twój różowy 2300 to spokojnie wystarczy na ratę za mieszkanie + utrzymanie, ba nawet odłożyć się da czy na wakacje wyjechać. Nie mówię, że to są ogromne pieniądze, ale udawanie, że nie da się spokojnie przeżyć w Polsce za medianę to p---------e #programista15k i piwniczniaków których utrzymują rodzice.
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
Mediana (połowa zarabia więcej, połowa mniej) zarobków w Polsce to ok 3300zl brutto ( na rękę nie wiem, ze 2300 może?) Uznajmy, że właśnie tyle. Czy zarabiając takie pieniądze w miesiąc czulłbyś/aś się szczęśliwym człowiekiem?
#pytanie #ankieta
Dla mobilnych odpowiedzi w komentarzach.
2300 do ręki. Fajnie?
a że jest z-----a to wiadomo. samo branie przedsiebiorstw pow 10 osob przeklamuje
Komentarz usunięty przez moderatora
Za to najczęściej występującą płacą jest chyba ~2400 brutto, więc k---a rzal i mogiła w sumie, bo to nawet 2 koła nie ma xD