Wpis z mikrobloga

Mirki i MIrabelki,

26 lvl, 10 lat palenia. W listopadzie na świat przychodzi moja #corka :D Czas rzucić ten nałóg, żeby dziecko od małego nie było biernym palaczem...
Pierwsze trzy kroki już zrobiłem: przeszedłem na superlajty, ograniczyłem palenie do paczki na 3 dni oraz kupiłem Desmoxan.

Dajcie kilka plusów, żebym rzucił szybciej.
#oswiadczenie #rzucampalenie
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

przeszedłem na superlajty, ograniczyłem palenie do paczki na 3 dni oraz kupiłem Desmoxan.

@amdziak: gdybyś miał odpowiednio dużo silnej woli, to byś pominął te środki. Moi rodzice którzy byli palaczami od ponad 25 lat, któregoś dnia weszli w postanowienie noworoczne, że rzucają. Efekt? Od chyba 15 lat nie palą.
  • Odpowiedz
@amdziak: Jak juz palisz jedna paczke superlajtow na 3 dni, to calkowite rzucenie nie powinno byc jakimkolwiek problemem.

Mi czasami brakuje nikotyny i zuje gumy, ale to tak troche bez sensu, bo ciagle uzalezniony jestes. Plus jest jednak taki ze dobrze sie czujesz i nie smierdzisz:) Polecam wiec na momenty slabosci
  • Odpowiedz
@amdziak: Nie rzucałem, w sumie paliłem przez jakieś dwa miesiące, ale palenie to nawyk. Jak zacząłbyś się obserwować to na pewno znalazłbyś wzorce, po których czynnościach, sytuacjach sięgasz po fajkę np. do piwka, po zaparzeniu kawy, po w--------u. Jak zauwazysz te wywoływacze i będziesz ich świadomy to będziesz mógł nadpisać te nawyki. Będziesz się łapać i sukcesywnie będziesz mógł to przerywać.
  • Odpowiedz
@amdziak: Polecam po własnym doświadczeniu, najlepsze to zdziwienie kiedy nie masz powiedziane, że masz ograniczyć palenie, a po około tygodniu mimo to palisz systematycznie coraz mniej bo śmierdzi.
  • Odpowiedz