Wpis z mikrobloga

TL;DR

Musze sie do czegoś przyznać. Przesiąknięty wypokiem miałem bardzo chłodne podejscie do #sdm
Nie dość, ze korki, to zamachy, ludzi wiecej niz gołębi i w ogole jak to za moje piniondze robio takie szopki skoro ja mam z kościołem niewiele wspólnego.

Ale poszedłem wczoraj ze znajomym na pare godzin na rynek i stwierdzam, ze to jest na prawdę super. Na każdym kroku ludzie, którzy odwzajemniają Twoj uśmiech, zawsze jak gdzies ide to z uśmiechem i zazwyczaj większość patrzyła na mnie dosyć chłodno a teraz?
Wszyscy radośni, cieszą sie, nie wiem czy wszyscy cos palili czy to Jezus sie tak w nich objawia ale podoba mi sie to.
Nie dość, ze miła atmosfera to jeszcze przyjechało tyle pięknych kobiet z calego świata, na żywo mozna sie przekonac, ktora nacja jest najładniejsza. Francuski? Włoszki? A moze panie z Azjii albo mulatki? ()
Kocham #krakow i uwielbiam jak sie duzo dzieje, jak to miasto zyje, cały ten zgiełk, dlatego musze stwierdzić, ze takie #multikulti przez te pare dni to na prawdę zajebista sprawa. Wyjechali albo zakopali sie w piwnicach wszyscy ci, którzy narzekali a zostali ludzie cieszący sie zyciem, ci którzy nie żyją za karę. Propsuje światowe dni młodzieży
#oswiadczenie
Pobierz
źródło: comment_kiRDN6u7ZtTcw2d0IDNHEsDI3RgwHxfi.jpg
  • 50
@bylu: Ja się tylko do tych pięknych pań odniosę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wczoraj trochę się pokręciłem pomiędzy tymi ludźmi, to co piszesz o radości itd to prawda, ale ja nie o tym. Moje spostrzeżenie jest takie, że średnia wieku przyjezdnych to jakieś 17/18 lat. Rozmawiałem wczoraj z różnymi "pielgrzymami"? i na pierwszy rzut oka to są albo ludzie koło 30+ albo młodsi, moje 23 lata za
@migdalll:

Moją wolnością jest to że nie wychodzę w kilkutysięczny tłum, gdzie ryzyko zamachu istnieje. To dość racjonalne.

W sumie czepiam się, ale powyższy cytat opisuje dokładnie to co robisz:

Poszłabym ale się boję - nie jesteś wolna mirabelko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ryzyko zamachu istnieje.

Zgadza się, i myślę że ryzyko śmierci w zamachu, jest pewnie niższe niż ryzyko śmierci w wypadku samochodowym.

Kończę swoje pseudofilozoficzne
@QBA__: Wiesz, tylko głupcy nie czują strachu i się nie boją. Każdy zdrowy, myślący racjonalnie człowiek zdaje sobie sprawę z powagi sytuacji, i pieprzenie "nie jesteś wolnym człowiekiem, bo ogranicza cie strach" jest słabe. Tak, paulo koelho, strach i rozum mnie ogranicza, dlatego patrzę w obie strony przechodząc przez ulice, dlatego nie idę w miejsca pełne pielgrzymów gdy istnieje ryzyko zamachu. I cholernie się cieszę, że odczuwam strach. Niektórzy ludzie nie
I cholernie się cieszę, że odczuwam strach. Niektórzy ludzie nie odczuwają strachu, i potrafią wysadzić się w powietrze.

@migdalll: I właśnie dlatego to oni wygrywają i nas terroryzują. Życie ludzkie nie jest najwyższą wartością. Wychodzę tutaj na ekstremistę i ryzykanta. Tak czy inaczej rozumiem Twoje obawy i potencjalny łańcuch przyczynowo-skutkowy, jednak chyba sama dojdziesz do wniosku, że terroryści powoli odbierają Ci wolność poprzez wzbudzanie strachu.
@QBA__: nie rozumiesz, to się nazywa instynkt samozachowawczy, reakcje strachu wywołuje widmo zamachu i terroryści, ale nie mam na to wpływu. W żaden sposób nademną nie wygrywają, wygraliby gdybym zginęła w tłumie. Wiem o co ci chodzi, ale nie zmienisz tego. Odbierają wolność w taki sposób że np. do Francji nie pojadę, pod Wawel nie pójdę. Nie mam na to wpływu.
@QBA__: oczywiscie przyjmiesz na klate cala sile wybuchu albo magazynek z kalacha, twardy to mozesz byc w piwnicy :) @migdalll ma prawo sie bac i tyle, jej sprawa.
Ja np tez boje sie zamachow dlatego omijam kraje islamskie jak tunezja, turcja, egipt, francja czy niemcy ( )
nie rozumiesz, to się nazywa instynkt samozachowawczy, reakcje strachu wywołuje widmo zamachu i terroryści, ale nie mam na to wpływu. W żaden sposób nademną nie wygrywają, wygraliby gdybym zginęła w tłumie. Wiem o co ci chodzi, ale nie zmienisz tego. Odbierają wolność w taki sposób że np. do Francji nie pojadę, pod Wawel nie pójdę. Nie mam na to wpływu.

@migdalll:

nie rozumiesz, to się nazywa instynkt samozachowawczy, reakcje strachu wywołuje
jak widzisz nie mam prawa okazać strachu :D

@migdalll: Jak najbardziej masz prawo, mamy po prostu odmienne podejście do życia. Chodzi mi bardziej o to że masowa panika i strach pozwala kulturze islamskiej zdeptać tę unijną.
@QBA__: ja sie nie klaniam zadnym fanatykom :) a nie mam zamiaru jechac do tych krajow, nie dlatego, ze sie boje tylko nie chce tam zostawiac pieniedzy :)
Ciesze sie, ze to robisz, dobrze dla Ciebie i oby tak dalej :)
Myslalem zeby przygarnac grupke pielgrzymow z japonii ale wolalem za to nie placic i ten czas spedzic na urlopie :) powodzenia i dobrej zabawy :)
@bylu: przed sdm, myślałem, że przyjadą jakieś nawiedzone paszczury+banda klechów, a ich głównym zajęciem będą modły na klęczkach, a tutaj zdziwienie, kolorowa fajna impreza z bardzo pozytywnym przekazem.