Aktywne Wpisy
Spośród #niebieskiepaski plusujących ten wpis wybiorę jednego, który będzie mógł pójść ze mną na wesele jako osoba towarzysząca 15 sierpnia w #krakow. Warunek konieczny to wiek 23-30 lat.
#rozdajo
#rozdajo
ElectroNICK +129
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Musze sie do czegoś przyznać. Przesiąknięty wypokiem miałem bardzo chłodne podejscie do #sdm
Nie dość, ze korki, to zamachy, ludzi wiecej niz gołębi i w ogole jak to za moje piniondze robio takie szopki skoro ja mam z kościołem niewiele wspólnego.
Ale poszedłem wczoraj ze znajomym na pare godzin na rynek i stwierdzam, ze to jest na prawdę super. Na każdym kroku ludzie, którzy odwzajemniają Twoj uśmiech, zawsze jak gdzies ide to z uśmiechem i zazwyczaj większość patrzyła na mnie dosyć chłodno a teraz?
Wszyscy radośni, cieszą sie, nie wiem czy wszyscy cos palili czy to Jezus sie tak w nich objawia ale podoba mi sie to.
Nie dość, ze miła atmosfera to jeszcze przyjechało tyle pięknych kobiet z calego świata, na żywo mozna sie przekonac, ktora nacja jest najładniejsza. Francuski? Włoszki? A moze panie z Azjii albo mulatki? (。◕‿‿◕。)
Kocham #krakow i uwielbiam jak sie duzo dzieje, jak to miasto zyje, cały ten zgiełk, dlatego musze stwierdzić, ze takie #multikulti przez te pare dni to na prawdę zajebista sprawa. Wyjechali albo zakopali sie w piwnicach wszyscy ci, którzy narzekali a zostali ludzie cieszący sie zyciem, ci którzy nie żyją za karę. Propsuje światowe dni młodzieży
#oswiadczenie
Wczoraj trochę się pokręciłem pomiędzy tymi ludźmi, to co piszesz o radości itd to prawda, ale ja nie o tym. Moje spostrzeżenie jest takie, że średnia wieku przyjezdnych to jakieś 17/18 lat. Rozmawiałem wczoraj z różnymi "pielgrzymami"? i na pierwszy rzut oka to są albo ludzie koło 30+ albo młodsi, moje 23 lata za
W sumie czepiam się, ale powyższy cytat opisuje dokładnie to co robisz:
Zgadza się, i myślę że ryzyko śmierci w zamachu, jest pewnie niższe niż ryzyko śmierci w wypadku samochodowym.
Kończę swoje pseudofilozoficzne
@migdalll: I właśnie dlatego to oni wygrywają i nas terroryzują. Życie ludzkie nie jest najwyższą wartością. Wychodzę tutaj na ekstremistę i ryzykanta. Tak czy inaczej rozumiem Twoje obawy i potencjalny łańcuch przyczynowo-skutkowy, jednak chyba sama dojdziesz do wniosku, że terroryści powoli odbierają Ci wolność poprzez wzbudzanie strachu.
@bylu: otóż to, bawić 3 dni i do domu
Ja np tez boje sie zamachow dlatego omijam kraje islamskie jak tunezja, turcja, egipt, francja czy niemcy (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@derylio1: jak widzisz nie mam prawa okazać strachu :D
@migdalll:
@migdalll: Jak najbardziej masz prawo, mamy po prostu odmienne podejście do życia. Chodzi mi bardziej o to że masowa panika i strach pozwala kulturze islamskiej zdeptać tę unijną.
Ciesze sie, ze to robisz, dobrze dla Ciebie i oby tak dalej :)
Myslalem zeby przygarnac grupke pielgrzymow z japonii ale wolalem za to nie placic i ten czas spedzic na urlopie :) powodzenia i dobrej zabawy :)
A czy to są pierwsze dni młodzieży? Nie były wcześniej organizowane?
No nie były. Ale większość ludzi w kraju nie potrafiłaby nic powiedzieć o poprzednich ŚDM, więc nie wiedzieili, czego sie spodziewać.