Wpis z mikrobloga

@ButtHurtAlert: wolę tego tak nie liczyć, bo jak nagle coś walnie to będzie boleć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Już zaliczyłem krach z CI Games jak ogłosili przełożenie premiery Snajpera (-15% w kilka dni), Brexit też nie był miły. Ale ogólnie jest na plus jakieś 1200 PLN. Na razie chyba nic nie zmieniam, no chyba że w mediach zaczną sporo gadać o tym, że na giełdzie można
  • Odpowiedz
@Dziadekmietek: Ta, pompowanie bańki przez media ;) Ogólnie to warto grać przeciwnie do tłumu januszy, jak kupują to ty sprzedajesz, jak sprzedają to kupujesz ;)

Ja spodziewałem się po brexit o wiele dłuższego dołka, a tu parę dni i znowu powróciło do normy.
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: co do Brexitu to uratowało mnie to, że byłem na wakacjach zagranico i nie miałem dostępu do konta maklerskiego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale na tym CI Games to wtopiłem jak ostatni uczniak, bo sprzedałem wszystko prawie na dołku, a za chwilę wszystko wybiło nawet z nawiązką. Teraz już nie spekuluję tylko pakuję kasę w spółki, które mają widoki na poprawę wyników długoterminowo
  • Odpowiedz
@Dziadekmietek: Jak był brexit to żeby nie kusiło nie odpalałem programu do analizy. Dopiero po tygodniu sprawdziłem i byłem 1% na plusie. Sprzedaje teraz po kolei te akcje do których już zaliczyłem dzień dywidendy( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dziadekmietek: ty nie wiesz co to wtopa kumplu. Ja miałem CDR w 2011 roku, 960 akcji po 5,6zl. Sprzedałem za 4,8zl jakoś jak były ostre spadki. Do dziś nie mogę tego przeżyć. :p
  • Odpowiedz