Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
http://www.wykop.pl/wpis/18826299/anonimowemirkowyznania-jest-poniedzialek-25-lipca-/
Dziękuję za pomocne odpowiedzi i pomoc.

To bardzo strsujące sytuacja dla mnie, czuje się jakby mi ktoś położył głaz na p----i i nie mogę oddychać. Wczoraj poprosiłem o wolne na żądanie.

Zastrzegłem jej kartę bankomatową na początku.
Po pracy tem zadzwoniła z telefonu koleżanki.
Spytała się czy już wiem. Odpowiedziałem że już wiem. Spytała się kiedy ma się mnie spodziewać.

Z wiadomych powodów kościoły omijałem. Ja wczoraj się wyspowiadałem z tej chu#ni w jakim z nią tkwiłem.
Postanowiłem zmienić życie. @KawaJimiego Z 50 minut szlochałem w konfesjonale, ale trochę ulżyło i trochę dodało siły by załatwić to po ludzku.

Potem przyjechałem do mieszkania. Rozmowa była bardzo cieżka ale wytzymałem nerwy, ale nie wytrzymałem łez.
Powiedziałem, że nawet zdradę bym przeżył, ale takiego udawania, że wszystko jest ok gdy nic nie było ok, to nie przeżyję.
Czy płakała, tak płakała, nie słuchałem ze zrozumieniem jej tłumaczeń, ani przeprosin, ani manipulacji. Telefon oddałem.
Nie doczytywałem mesengera, przejrzałem tylko tindera i starczy. Zapłaciłem za mieszkanie jeszcze za sierpień i zostawiłem jej trochę pieniędzy, bo z jej nie starczy a nie chce robić bardaki właścicielowi. Wziąłem co moje najpotrzebniejsze i pojechałem przenocować u znajomego też mikra.
Szukam dziś czegoś małego na wynajem.

Jeszcze pewnie kilka razy pojadę po resztę, meble, łachy, pierdoły. Czuję wszechogarniającą mnie pustkę. Ja w niedziele w nocy za kólkiem wybierałem w myślach pierścionek... :(

Dziękuję za słowa wsparcia.
#wroclaw

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Po co to?
Dzięki temu narzędziu możesz dodać wpis pozostając anonimowym.
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Rozstanie z klasą to wyprowadzenie się z mieszkania, które w końcu samemu wynajmujesz, zapłacenie paskunowi z góry za następny miesiąc i zostawienie jej trochę kasy, by miała na waciki?

@johny-kalesonny: Tak. Ja bym jeszcze podziękowała za wszystkie wspólne lata.

używaj swojej buzi do robienia lodów

@phogel Lody się robi mixerem, a potem wstawia do zamrażalnika... posługiwanie się buzią jest w tym przypadku zbędne.... tak jak napisałam...jesteś idiotą.
  • Odpowiedz
@GoSiulKa: To nie jest rozstanie się z klasą, tylko ucieczka z podkulonym ogonem. Rozstanie z klasą polega na jasnym określeniu powodu rozstania, postawieniu warunków i w miarę bezbolesnym przeprowadzeniu całości (łącznie z podziękowaniem za wspólny czas). Jeżeli ktoś mieszka w Twoim mieszkaniu za Twoje pieniądze, to w momencie gdy związek wygasł, zwyczajnie się wyprowadza.
Uciekanie z własnego mieszkania oraz finansowanie życia swojej ex nie mieści się w grupie "rozstań z
  • Odpowiedz
Ja p------ę, dla niektórych mirków j----e 2 koła to taki majątek, że chcieliby wywlekać i rozpowiadać wszystkim o swoich tragediach. P--------e ten hajs, nie to jest najważniejsze w życiu. Najważniejszy jest komfort psychiczny, a nie parę peelenów i wciąganie w cały dym właściciela mieszkania oraz zmuszanie do zapłaty połowy kwitu za miesiąc wypowiedzenia. Załatwił swoje byłe sprawy, w---------ł i ma to w tyłku, ona będzie musiała pisać wypowiedzenia i inne ceregiele, nie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: fajnie się mówi, ale moje doświadczenie pozwala mi Cie podnieść na duchu słowami- tego kwiatu pół światu, a tragedie i problemy w końcu się zapomina i zastępuje szczęściem które w końcu przycjhodzi, a widać że jesteś chłopak ogarnięty, więc sobie poradzisz. Nie myśl że byłeś z kimś wyjątkowym kto Ci się już nie przytrafi. Byłeś tak naprawdę z głupią k---ą, którą masz teraz znienawidzić i zapomnieć o pindzie czym
  • Odpowiedz
To nie jest rozstanie się z klasą, tylko ucieczka z podkulonym ogonem.

@johny-kalesonny: Nie zgadzam się z Tobą.

Rozstanie z klasą polega na jasnym określeniu powodu rozstania,

Oni to sobie powiedzieli. Już w rozmowie telefonicznej, zanim op dotarł do domu, ona zapytała, czy już wie. Przebiegu rozmowy nie znamy, ale nie jest to istotne, bo ona spodziewała się, że między
  • Odpowiedz
Albo jesteś trzynastolatką i okazuje się że temu nieszczęśnikowi doradza dziecko, albo jesteś dorosłą kobietą o poziomie umysłowym trzynastolatki

@phogel: Masz 5 lat, że nie łapiesz co to ironia?
Wygogluj sobie to słowo.(ʘʘ)
  • Odpowiedz
Kilka komentarzy wyżej wytłumaczył dlaczego tak, a nie inaczej załatwił sprawę mieszkania. Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem.

@GoSiulKa: To faktycznie jest kwestia czytania ze zrozumieniem - i OP stwierdził, że mieszkanie jest za duże dla niego. Jak pisałem, skoro płacił cały czas za mieszkanie nie byłoby żadnego problemu, by wynajmować dalej samemu, a najwyżej później coś znaleźć mniejszego. Wszystko co OP zrobił, to racjonalizował swoje podejście - w tym co napisał nie
  • Odpowiedz
Jeżeli potrzebujesz jak najszybciej "w---------ć z mieszkania, bo o wszystkim Ci przypomina" to znaczy, że nie poradziłeś sobie z tym rozstaniem. Jeżeli jesteś skłonny zapłacić za to prawie dwukrotność najniższej krajowej, to znaczy, że faktycznie sobie nie radzisz. Komfort psychiczny jest ważny, jednak ważniejsze jest zdrowe podejście do życia. OP powinien być gotowy w każdej chwili wyjść z takiego związku, bez ceregieli.

@johny-kalesonny: Co jeśli dla mnie to nie są
  • Odpowiedz
Stary życzę Ci jak najlepiej i bardzo mi Ciebie żal, nie mogę sobie wyobrazić jaki ból nawet przeżywasz kiedy najbliższa osoba na świecie wbija ci nóż w serce...

ale
Niestety wyłania się też z tej sytuacji obraz Ciebie, dość kiepski.

Z tego co wyczytałem z Twojej historii ona traktowała Cię jak chodzący portfel, nie szanowała i za plecami zdradzała. Ty zaś byłeś na każde jej skinienie palcem i nawet w sytuacji gdzie powinieneś dać
  • Odpowiedz
@XpedobearX Jak dla Ciebie to nie są dwie najniższe krajowe? 2,5 k to dwie najniższe krajowe. Nie ma znaczenia ile zarabiasz. Uważam, że OP nie ma powodu by płacić ex za mieszkanie. Wszelkie jakieś teksty wspólnym czasie to iluzja i oszukiwanie siebie.

Co do "ciepłego" związku - OPa zdradzila dziewczyna, prawdopodobnie robiła to przez długi czas. Absolutnie głupi człowiek mowilby w takiej sytuacji o ciepłym związku. Tak, OP powinien być przygotowanym
  • Odpowiedz
Jak dla Ciebie to nie są dwie najniższe krajowe?

@johny-kalesonny: Chodziło mi o to, że może mieć to dla mnie inną wagę niż dla kogoś kto ma ją faktycznie miesięcznie.

Absolutnie głupi człowiek mowilby w takiej sytuacji o ciepłym związku.

Mówiłem o przeszłości a nie tym co się działo teraz :P
  • Odpowiedz
Tym płąceniem za nią i wyniesieniem się to jak ostatnia p---a się zachowałeś.

@waginator: We dwójkę z laską wynajmowali mieszkanie, skoro wyprowadził się 1 sierpnia, to zapłacił do końca miesiąca.

Przecież właściciela nie obchodzi kto z kim zerwał - chce mieć kaskę zgodnie z umową.
Po co ma koleś mu dzwonić i pytać o czynsz - "zapłać mi za mieszkanie bo nie dostałem kasy za sierpień".
Na co mu to?
  • Odpowiedz
. Telefon oddałem.

Nie doczytywałem mesengera, przejrzałem tylko tindera i starczy. Zapłaciłem za mieszkanie jeszcze za sierpień i zostawiłem jej trochę pieniędzy, bo z jej nie starczy a nie chce robić bardaki właścicielowi.

@AnonimoweMirkoWyznania: Telefon był twój czy jej?
Masz te fotki z tindera? Jaki ma nick?
Dlaczego zapłaciłeś za mieszkanie? Nie miałeś kaucji? Odzyskasz ją?
Zostawiłeś jej hajs? KEK? K---a? Człeniu, laska robiła cie na boku, jechała i pewnie
  • Odpowiedz