Wpis z mikrobloga

Pograłem ok. 30 minut i szczerze mówiąc nie chce mi się wracać - mirkocrafta poznałem jedynie grając na ostatniej edycji i to, co mi się w nim podobało zostało całkowicie zmienione. Oto moja luźna lista skarg, przemyśleń i zażaleń:
- płatne działki - rozumiem pobieranie opłat za działki położone niedaleko spawnu, ale za każdy cuboid jest moim zdaniem słabym pomysłem
- mapa - nie sprawdzałem dynmapy, ale za każdym razem gdy używałem warpu surowce rzucało mnie do dżungli, która delikatnie mówiąc laguje mojego laptopa
- bezpośrednie przejście z spawnu na mapę surowcową - po dwóch minutach zrezygnowałem, bo albo miałem ogromnego pecha, albo po prostu tam się nie da wydobywać niczego
- plugin na ścinanie drzew - jedyne co wyświetla mi się przy próbie ścięcia drzewa to komunikat o braku uprawnień
- ekonomia - temat rzeka, o ile popieram sprawienie diamentów rzadszym surowcem, tak np. skup surowców to moim zdaniem porażka i ceny w nim nie są współmierne do realnego czasu i nakładu środków który musimy poświęcić na wydobycie danych surowców - podam przykład - $0.1 za stack stone - owszem, przy wydobyciu diaxow metodą tunelową tego dropi dość dużo, jednak potrzebujemy
a) silk toucha w kilofie, który wymaga napraw
b) ogromnej ilości cobble'a oraz węgla
Takich przykładów moim zdaniem jest dużo i myślę że jest to kwestia godna dyskusji
- strefa surowcowa z wyłączoną możliwością spawnowania mobów - sprawa do przedyskutowania

#mirkocraft
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@devPie:
1. Zapobiega to ludziom którzy wbijają, zabierają działkę, rysują kutasa z dirtu i wychodzą.
2. Optifine?
3. Mocno okopana to fakt. Administracja mówiła coś o osobnej mapie surowcowej.
4. Ścinasz za duże drzewa. Spróbuj posadzić i uciąć

na resztę się nie wypowiadam bo również uważam że ekonomia leży
  • Odpowiedz
@devPie: Płatne działki - grałem na 3 edycjach i mi sie podoba obecne rozwiązanie, kiedyś z kasą nie było co robic, a teraz masz tego troche.
Mapa - bo tam jest ten warp ustawiony, szefowie nie maja daru jasnowidzenia, więc nie wiedza, że to komuś może zlagować
Surowcowa - masz pecha
Plugin - ma jakiś błąd dlatego wyłączony
Ekonomia - nie da sie ustalic, mam tu na myśli takie coś,
  • Odpowiedz
@Howkin: Nie chodziło mi o to, aby atakować Was w jakikolwiek sposób - jeśli zostałem źle zrozumiany to przepraszam - opisałem swoje sugestie dotyczące serwera, ponieważ serwer, który w mojej opinii kilka tygodni temu był fajnym miejscem na odpoczęcie po szkole/pracy został wywrócony do góry nogami. Jeśli chodzi o system ekonomiczny - uważam że ten, zastosowany w poprzedniej edycji był dobrym systemem - wszystko zostało oddane w ręce graczy, dlatego
  • Odpowiedz
@Howkin: mnie bardzo cieszy że są tacy ludzie którym się ciągle chce.

Osobiście odczekam jeszcze trochę zanim zacznę grać w tej edycji, poprzednich kilka upadało zanim się dobrze zaczęło, ale z tego co widzę to tak:
-płatne działki- Sam fakt że trzeba płacić mnie osobiście zniechęca, nigdy nie splamiłem się pracą w celach zarobkowych, na tej edycji na której grałem (tej z parlamentem i wogóle) nie wykopałem ani jednego diamentu, nigdy nie
  • Odpowiedz
-miasto i surowcowa na jednej mapie - bardzo złe rozwiązanie, nie będzie się dało zrobić nowej surowcowej bez przebudowywania miasta, dokładacie sobie robotę.

@koostosh:

Da sie, jedną prostą komendą i możliwe, że niedługo tak zrobimy. Obcinamy mape miastową i generujemy surowcową, chwila roboty. Kwestia tylko miejsca na VPSIe.
  • Odpowiedz
@devPie: Widzę, że spora liczba osób nie wie, że można zasilać piec lawą. Jeden blok lawy wypali 100 bloków. Mam nadzieję, że przejdzie ta nowelizacja ustawy i grać w Mirkocrafta będzie można jedynie po odbyciu półrocznego kursu.
Więc można mieć dowolną ilość kamienia bez silk touch.
  • Odpowiedz
@devPie: Jak gracze mieli sklepy to można było tylko kupic, mało który pozwalał na sprzedaż mu i dalej gracze mogą kupic sklep (tak samo wtedy to było) i wystawic swoje oferty. Na dzialce też możesz sklep otworzyć.
  • Odpowiedz