Aktywne Wpisy

troglodyta_erudyta +177
W tym wątku dziękujemy Michałowi Białkowi i jego ekipie za doskonałe zabezpieczenia antyspamowe na jego portalu. Wpisujcie miasta.
#wykop
#wykop

zomowiec +68
Po prawie 7 latach… MAM TO!
Dzisiaj oficjalnie spłaciłem ostatnią ratę kredytu hipotecznego.
Po 6 latach i 9 miesiącach mogę powiedzieć: mój dom jest naprawdę mój.
To nie przyszło łatwo. Przez te lata:
Dzisiaj oficjalnie spłaciłem ostatnią ratę kredytu hipotecznego.
Po 6 latach i 9 miesiącach mogę powiedzieć: mój dom jest naprawdę mój.
To nie przyszło łatwo. Przez te lata:

źródło: temp_file6806119477987986565
Pobierz
Stare Miasto to prawdziwy labirynt. Można się zgubić między kawiarniami ukrytymi w piwnicach z XIV wieku, sklepikami z bursztynem i restauracjami serwującymi łosia w sosie z borówek. Ze wzgórza Toompea rozciąga się piękny widok na czerwone dachy - jakby ktoś rozłożył wokół ogromną czerwoną kołdrę.
I jeszcze jedno - tutejsze p--o smakuje świetnie, a sauny są wszędzie. Po całym dniu zwiedzania warto odpocząć w jednej z nich.
#tallinn #estonia
źródło: Gt5ygh6W0AAbPcG
Pobierzźródło: Gt5yghmWcAAE924
Pobierzźródło: Gt5yghhXMAA1yrY
Pobierzźródło: Gt5ygl5WUAAQnqC
PobierzZanim ruscy tam wjadą
źródło: Reval w domu
Pobierz@ka-lol: z tego samego powodu zacząłem zwiedzanie krajów bałtyckich, niestety są tam spore mniejszości rosyjskie.
Komentarz usunięty przez moderatora
My lecieliśmy z Polski do Sztokholmu, i potem przesiadka na samolot to tallinna, w sumie jakieś 4-5h podróży
Za to do Helsinek można znaleźć dużo tanich lotów, a potem szybki rejs do Tallina
Na ostatnim zdjęciu opa jest małe stoisko z takimi orzeszkami w karmelu, przygotowywanymi podobno według tego samego przepisu od średniowiecza, a na tym samym zdjęciu, w tle widać knajpę na którą warto wejść chociaż na piwko - obsługa ubrana jest w klimacie średniowiecznym, a światło pochodzi tylko z blasku świec
źródło: proxy-image
Pobierz