Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Serio, zaczniesz kiedyś odpowiadać konkretnie, na konkretne pytania

@Jan_K: No przecież odpowiedziałem:

A spośród muzułmanów powinno się tylko odławiać przestępców i terrorystów, reszta niech sobie żyje (ale z zastrzeżeniem, że Europa jest świecka i wszystkie religie traktuje równo - czyli jako
  • Odpowiedz
Wśród migrujących muzułmanów odławiać przestępców i terrorystów, reszta niech sobie jedzie.

@OldFuckinPyroRex: I znowu - już dwa razy pytałem się: "Jak?", nie raczyłeś odpowiedzieć. Mamy dostęp do baz danych z Syrii/Libii/Iraku, które nam mówią, że ten a ten jest przestępcą/terrorystą? "Odławiajmy przestępców i terrorystów" to naprawdę odkrywcze hasło, nikt na to dotąd nie wpadł, brawo!

prawo szwajcarskie chcesz dowodzić z jakiegoś TVN24

To Ty pisałeś o prawie szwajcarskim i jeśli chcesz sobie
  • Odpowiedz
Mamy dostęp do baz danych z Syrii/Libii/Iraku, które nam mówią, że ten a ten jest przestępcą/terrorystą?

@Jan_K: Podpowiem, że takie dane z państwa dyktatorskiego mogą zawierać głowni info nt. "wrogów reżimu", nie rzeczywistych przestępców.

I znowu - już dwa razy pytałem się: "Jak?", nie raczyłeś
  • Odpowiedz
W taki sam sposób, jak ich odławiamy ze "swojego" społeczeństwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Aha, czyli często po fakcie, a ofiary jakie z tego wynikną jesteś gotów wziąć na klatę.

Problemy na "styku kultur" występują w wypadku roszczeniowych i religijnych warstw dolnych społeczeństwa. Jakoś na styku kultury europejskiej-kultur dalekowschodnich nie ma żadnych tarć, ale tam się spotyka biznes z biznesem, albo osoby wykształcone z osobami wykształconymi, a nie jedne religijne wieśniaki z innymi
  • Odpowiedz
Dalej twierdzę, że zdawalność matury nie jest jakimkolwiek wyznacznikiem (fakt, mój błąd, to nie od CKE zależy zarówno liczba godzin, jak i poziom matury, ale poziom wyżej - od MEN).

@Jan_K: No to sobie sprawdź, jak wygląda program studiów na najbliższym wydziale fizyki, matematyki lub podobnym - zawsze na początku studentów się uczy przedmiotu wyrównawczego, bo nie umieją nic, lub prawie nic.

Gdzie w Polsce np. straż pożarna pojawia się tylko
  • Odpowiedz
No to sobie sprawdź, jak wygląda program studiów na najbliższym wydziale fizyki, matematyki lub podobnym - zawsze na początku studentów się uczy przedmiotu wyrównawczego, bo nie umieją nic, lub prawie nic.

@OldFuckinPyroRex: To ma akurat niewiele wspólnego z ogólnym nauczaniem matematyki (nakierowanym obecnie na zdanie matury na poziomie podstawowym), tylko konkretnie z nauczaniem jej na poziomie rozszerzonym (nakierowanym z kolei na zdanie matury na poziomie rozszerzonym z olaniem tego, co jest
  • Odpowiedz