Wpis z mikrobloga

Czy ktoś kto miał pada do Xboxa One i Steam controller mógłby się wypowiedzieć co lepiej wypada w takich grach jak Wiedźmin 3, Dark Souls, ale też platformówkach np.? Opinia osób które posiadały oba urządzenia będzie najcenniejsza ( ͡° ͜ʖ ͡°). W necie wychwalają ludzie Steam Controller, ale mam wrażenie że w większości to próba usprawiedliwienia zakupu.

#steamcontroller #xboxone
w.....y - Czy ktoś kto miał pada do Xboxa One i Steam controller mógłby się wypowiedz...

źródło: comment_vphzFM33FyciCGE483ndhXvOP72SLw9G.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wysuszony: SC lepszy, masz dodatkowo gyro i ekstra bumpery od dolu, w grach w ktorych nie ma wsparcia dla pada jest rozpoznawany jako mysz/klawiatura takze zawsze da sie jakos poustawiac. Jedyne co to slabo dziala poza steam.

• Odpowiedz
@wysuszony: Mam wszystkie trzy. SC, xbo i x360. SC od niedawna i jeszcze nie ogarniety (co rzutuje na ocene) i jak narazie w kategorii kontrolery:
xbo>x360>klaw+mysz>SC>pad do nintendo>gowno>rodzynki>anime>popek>pad do PS
  • Odpowiedz
@wysuszony: do chodzenia używam jego tylko w Spelunky, taka platformówka i... działa :P no nie wiem co więcej powiedzieć. Można go różnie ustawić, ale generalnie do chodzenia wygodniejszy jest jednak analog.
  • Odpowiedz
@Grzesiek4: Dzięki wielkie ;) Dzisiaj wieczorem potestuję. Wieśka mam na Steamie, więc chyba nie będę miał problemu ze znalezieniem gdzie to wkleić ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz