Aktywne Wpisy

GooPae +17
Często widzę opinię "Skąd mają się wziąć seniorzy skoro firmy aktualnie nie zatrudniają juniorów?”
A ja pytam: po co w ogóle komu seniorzy w przyszłości? AI jest w obiegu zaledwie kilka lat, a już wywraca rynek do góry nogami, kod pisze się sam, obecrna rola programisty jest tylko do nadzoru. Co będzie za 10 - 15 lat? Klasyczne działy programistyczne staną się reliktem, już nawet ludzi nie będzie trzeba do nadzoru. Tak
A ja pytam: po co w ogóle komu seniorzy w przyszłości? AI jest w obiegu zaledwie kilka lat, a już wywraca rynek do góry nogami, kod pisze się sam, obecrna rola programisty jest tylko do nadzoru. Co będzie za 10 - 15 lat? Klasyczne działy programistyczne staną się reliktem, już nawet ludzi nie będzie trzeba do nadzoru. Tak

Nieinwestowalny +206

Czy jest tu któś kto to używa codziennie?
JEsli tak to polecicie jakieś tutoriale.
#java #kotlin #scala
Firma, w której zaczynam pracę za tydzień (Kraków, 150 osób) używa tego jako podstawy backendu. Poza tym, właśnie wróciłem z trzydniowej konferencji javowej (Devoxx) i tematy RxJavy i programowania reaktywnego i asynchroniczności były jednym z popularnijszych (zaraz po mikroserwisach i chmurze). Sporo firm, które przetwarzają ogromne ilości danych (Netflix, Sky, Linkedin) postawiły na nieblokujące, asynchroniczne operacje, które RxJava świetnie implementuje. Co do pytania "Czy oplaca się uczyć" - moim