Wpis z mikrobloga

Jak bardzo trzeba było oszaleć, żeby kupić w latach dziewięćdziesiątych limonkowego Vipera, upalać go i dalej mieszkać w bloku z wielkiej płyty ( ͡º ͜ʖ͡º)
dzięki @Aerodeckvv za sugestię wrzucenia do osobnego postu, zobaczymy ile osób się zainteresuje

#samochody #motoryzacja #czarneblachy

w.....s - Jak bardzo trzeba było oszaleć, żeby kupić w latach dziewięćdziesiątych lim...

źródło: comment_iIZXQmWqlVvaw9ZydXg06oSl6rP052qP.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

gfycat.com

@RolnikSamWdolinie: To moje dzieciństwo. Razem z bratem ciotecznym - lub kuzynem jak kto woli - bawiliśmy się wewnątrz stodoły, na wsi, w starym maluchu dziadka odgrywając momenty z tego serialu.
Ssanie służyło jako przygotowanie do zmiany z czerwonego do szarego vipera, a rozrusznik do dokonania tego.
Oj mirki, aż się łezka w oku kręci. (,).
  • Odpowiedz
@wiciu_s: Dobre zdjęcie jak na tamte czasy. A dziś cena Vipera jest odwrotnie proporcjonalna do legendarności tego samochodu (bo prawie każdy człowiek wie co to za auto). Idealny egzemplarz z symbolicznym przebiegiem widziałem za 170 000zł
  • Odpowiedz
@wiciu_s: W ogóle jazda tym po polskich drogach w latach 90 to jakaś abstrakcja. Nie mówiąc już o tym, że to jeden z pojazdów, który najłatwiej niedocenić - stąd tyle rozbitych Viperów.

Sam mam zamiar stać się kiedyś posiadaczem jednego, ale możliwe że wymaga to przeprowadzki do usa, bo nie widzę jak jeździć tym gdzieś poza stanami albo dubajem... Wiem, że wiele ludzi to robi, ale moim zdaniem to męczarnia.
  • Odpowiedz