Wpis z mikrobloga

Moje pierwsze wypociny w webpacku - ot dołączenie bootstrapa i wygenerowanie plików do użycia na statycznym serwerze.
https://github.com/p-pawel/webpack-and-bootstrap-experiments

Poproszę o #codereview - mile widziane krytyczne uwagi. A jak kogoś interesuje temat - można się częstować ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Niby działa, ale myślę, że można to zrobić lepiej.

Póki co moje refleksje:
- nie podoba mi się mieszanka plików źródłowych i wynikowych w /app (nieczytelnie i nie da się łatwo dodać wyjść do .gitignore) ale nie wiem jak to docelowo powinno wyglądać,
- nie wiedziałem gdzie dorzucić do projektu swojego css więc na razie upchnąłem w html head,
- czy to jest standard w webpacku, że css lecą do bundle.js czy raczej powinny zostać w osobnych plikach css?

#webdev #frontend #nodejs I jak? @rbielawski @bonus
  • 6
- nie podoba mi się mieszanka plików źródłowych i wynikowych w /app (nieczytelnie i nie da się łatwo dodać wyjść do .gitignore) ale nie wiem jak to docelowo powinno wyglądać,

@ppawel: nie musisz przecież generowac bundla do folderu app

- nie wiedziałem gdzie dorzucić do projektu swojego css więc na razie upchnąłem w html head,

możesz dodać sobie loader do scssa na przykład
@rbielawski: Ooo, rewelacja :)))

Szkoda, że nie znalazłem tego zanim zmarnowałem dwie noce na to, co wyprodukowałem. Chociaż wtedy pewnie nie wiedziałbym co właściwie czytam ;)