Wpis z mikrobloga

@kuban99: Gdybym był Kaczyńskim przy takich sondażach o ile by trend się utrzymał to już poważnie zacząłbym się zastanawiać czy nie posłuchać Petru i rozwiązać Sejmu. 500 + działa jak ta lala, opozycja jest cienka jak Wawrzyniak, a większość ludzi ma w głębokim poważaniu politykę. Jeśli budżet nie #!$%@?, a Tusk zostanie w Brukseli na drugą kadencję nawet w 2019 r. mają w kieszeni czy samodzielnie czy z jakąś prawicową partyjką
@kuban99: Co do frankowiczów to nie da rady spełnić tego w takiej formie jak obiecali to w kampanii tu raczej nic nie ugrają. Akcja z Trybunałem uda im się jeśli dadzą radę powodzić za nos UE, Komisję Wenecką i innych do grudnia. Mieszkanie + to jest właściwie klucz PiS do sukcesu w kolejnych planowych wyborach jeżeli ten program wypali to przy dotychczasowej słabości opozycji druga kadencja jest praktycznie ich.
@rineo: wiem wiem, dlatego pisze ze jakby taki byl wynik wyborow to mieli by wiekszosc konstytucyjna a tak naprawede 65% glosow, ale paru poslow udalo by im sie przeciagnac...

obniza emerytury sbkom, mieszkanie+ i zawsze maja w odwodzie armie frankowiczow...
jakby taki byl wynik wyborow to mieli by wiekszosc konstytucyjna a tak naprawede 65% glosow, ale paru poslow udalo by im sie przeciagnac...

@kuban99: wątpię. Te rzekome 40% to nadal mniej niż miała sama PO w wyborach 2007, SLD w 2001 albo koalicja PO+PSL w 2011, a ponieważ wg tego sondażu pod próg trafiłoby o ok. połowę mniej głosów PiS dostałby zdecydowanie mniejszy bonus mandatów dla zwycięzcy. Temu rozkładowi najbliżej
nie #!$%@? tylko wpisz se do kalkulatora

@kuban99: ale wiesz, że głosów na mandaty nie przelicza się z wyników ogólnopolskich tylko według okręgów? Liczenie z ogólnopolskich daje +/- 10% mandatów, ergo zupełnie nic z niego nie wynika. Hint: w zachodnich okręgach jest więcej mandatów do zdobycia, sam możesz wykoncypować co to oznacza :)

Zamiast bluzgów racz się zapoznać z linkowanymi wpisami i spróbuj samodzielnie wyciągnąć wnioski.
@kuban99: ale wiesz, że głosów na mandaty nie przelicza się z wyników ogólnopolskich tylko według okręgów? Liczenie z ogólnopolskich daje +/- 10% mandatów, ergo zupełnie nic z niego nie wynika. Hint: w zachodnich okręgach jest więcej mandatów do zdobycia, sam możesz wykoncypować co to oznacza :)

Tzn. jeśli chcesz wierzyć, że większość mandatów zdobyta wg błędnej metody liczenia ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością to wierz - nie mnie oceniać, a świat