Aktywne Wpisy

Mieliśmy z #rozowypasek dość stresujące i pracowite dni. Weekend miał być zwieńczeniem tego, chwilą zasłużonego odpoczynku. Z racji z tego że ja całą sobotę miałem już wolną, a różowa miała kilka spraw do załatwienia i wracała późnym wieczorem to zdeklarowałem się że przygotuję coś specjalnego na wieczór. Wpadłem na pomysł że w sumie napiłbym się wódki. Po prostu, bez żadnych udziwnień, kolorowych napojów, muzyki w tle. Po prostu. Więc czekając na różową

mirko_anonim +16
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zalesie #logikarozowychpaskow #dzieci #zwiazki
Czy tylko ja tak mam i czy tylko mnie to #!$%@?.
2 dzieci, wiek 16 miesięcy i 3,5 lat.
Dziecko złapie "przeziębienie"
No i droga zawsze wygląda u nas tak samo - droga obrana przez żonę.
1. Jedziemy na opiekę nocną i świąteczną
2. Lekarz przepisuje leki + antybiotyk.
3. Moja żona wykupuje leki
4. Zona niepodaje tych leków bo ten doktor z opieki nocnej
#zalesie #logikarozowychpaskow #dzieci #zwiazki
Czy tylko ja tak mam i czy tylko mnie to #!$%@?.
2 dzieci, wiek 16 miesięcy i 3,5 lat.
Dziecko złapie "przeziębienie"
No i droga zawsze wygląda u nas tak samo - droga obrana przez żonę.
1. Jedziemy na opiekę nocną i świąteczną
2. Lekarz przepisuje leki + antybiotyk.
3. Moja żona wykupuje leki
4. Zona niepodaje tych leków bo ten doktor z opieki nocnej
![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

no jak tam dupska bola?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20240128,nowy-sondaz-tns-polska-pis-deklasuje-konkurencje.html#BoxNewsLink
#polityka
pluja ci na morde a ty mowisz ze deszcz pada, skad ja to znam...
przy takim poparciu jak w tym sondarzu PIS i Kukiz mieli by wiekszosc konstytucyjna...
@kuban99: ale wiesz, że wnioskowanie czegokolwiek z pojedynczego sondażu jest głupie? Specjalnie dla Ciebie (oraz kolegów wyżej) trzy wykresy:
1. wszystkie sondaże od wyborów z linią trendu
2. sondaże CBOS od wyborów z linią trendu
3. sondaże TNS od wyborów z linią trendu
Życzę dobrej zmianie kontynuowania trendu!
obniza emerytury sbkom, mieszkanie+ i zawsze maja w odwodzie armie frankowiczow...
@kuban99: wątpię. Te rzekome 40% to nadal mniej niż miała sama PO w wyborach 2007, SLD w 2001 albo koalicja PO+PSL w 2011, a ponieważ wg tego sondażu pod próg trafiłoby o ok. połowę mniej głosów PiS dostałby zdecydowanie mniejszy bonus mandatów dla zwycięzcy. Temu rozkładowi najbliżej
stad se wez liczbe glosujacych http://parlament2015.pkw.gov.pl/349_wyniki_sejm
tylko nie zapomnij przeprosic, za wypisywanie glupot
@kuban99: ale wiesz, że głosów na mandaty nie przelicza się z wyników ogólnopolskich tylko według okręgów? Liczenie z ogólnopolskich daje +/- 10% mandatów, ergo zupełnie nic z niego nie wynika. Hint: w zachodnich okręgach jest więcej mandatów do zdobycia, sam możesz wykoncypować co to oznacza :)
Zamiast bluzgów racz się zapoznać z linkowanymi wpisami i spróbuj samodzielnie wyciągnąć wnioski.
Tzn. jeśli chcesz wierzyć, że większość mandatów zdobyta wg błędnej metody liczenia ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością to wierz - nie mnie oceniać, a świat