Aktywne Wpisy
Polecam apke Too Good to Go. Za ten zestaw zapłaciłem 4£ #uk
1N4148 +380
#deweloperka #rod #nieruchomosci #patodeweloperka
Po co komu RODy, lepiej wykorzystać ich miejsce na osiedla nova green park i mieć ogródek do odpoczynku zaraz przy swoim apartamencie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Po co komu RODy, lepiej wykorzystać ich miejsce na osiedla nova green park i mieć ogródek do odpoczynku zaraz przy swoim apartamencie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dodatkowo Zaradkiewicz stwierdza że nie tylko TK nic takiego nie orzekł, ale dodaje że to powołanie było nie zgodne z prawem, bo wbrew regulaminowi Sejmu.
#polityka #prawo #tklive #4konserwy #neuropa
@erbo: Wybór sędziów przez obecny Sejm też nie był zgodny z Regulaminem Sejmu.
Audycji nie sluchalem jbc.
@stekelenburg2:
To po co komentujesz jak nie słyszałeś?
Nie mówił o żadnym spójniku, tylko o terminie 30 dni.
W ogóle beka żebyś pouczał o orzecznictwie Dyrektora zespołu orzecznictwa TK xD
Pięknie wali się ta lewacka manipulacja: "wszyscy prawnicy.. wszystkie wydziały prawa... blabla bla " xD
@Xizor: Ale jaki to ma związek z tym tematem i po co mi to piszesz?
Ja nikogo nie pouczam, przypominam jedynie fakt z rozprawy na wszelki wypadek.
Zreszta zastrzegam sobie prawo do polemiki z kazda opinia.
Mi sie nic nie wali.
@stekelenburg2: Ale przecież podważanie opinii tak wybitnych prawników jest sprzeczne z konstytucja xD
Dzisiaj chyba w TVN24 ze 3-4 razy słyszałem tyrady twoich idoli o tym jak to sam Kaczyński występuje przeciwko wszystkim prawnikom świata xD
A pouczyc to moge ciebie.
@stekelenburg2: Ten sam Zaradkiewicz ma całkiem ciekawe przemyślenia na temat "ostateczności" wyroków TK xD
@lowca_chomikow: No tak... teraz będzie zmiana narracji że to tylko jeden jedyny prawnik xDDDD
Ktoś ci płaci za takie wpisy czy po prostu jesteś takim naiwniakiem?
@lowca_chomikow: A co ma misiu konstytucyjność uchwał do ślubowania?
Duda nie przyjał ślubowania, bo Sejm orzekł niezgodność z prawem powołania sędziów.
Duda nie ocenia żadnej konstytucyjności tylko wykonuje uchwałę sejmu.
Od strony prawnej jest całkowicie kryty wbrew temu co mówia "autorytety" w TV.
Komentarz usunięty przez autora
@stekelenburg2: Takie jak pisałem już wcześniej i takie jakie podnosi PiS.
Żeby wyrok był ostateczny, musi najpierw spełniać wymagania formalne wyroku.
O ten wywiad chodzi?
http://audycje.tokfm.pl/odcinek/Kamil-Zaradkiewicz-dyrektor-Zespolu-Orzecznictwa-i-Studiow-TK-o-roli-Trybunalu-Konstytucyjnego/37801#
IMHO problem jaki tu podniósł Zaradkiewicz jest dość wydumany. Wystarczy zastosować regułę kolizyjną - przepis późniejszy uchyla wcześniejszy.
@erbo: XD
orzeczenie - uchwała
orzekł - wydał uchwałę