Wpis z mikrobloga

Jak miałem te naście lat (11, może 12), to nie miałem kasy, no bo niby skąd mogłem mieć, jak byłem gówniakiem w 5 klasie szkoły podstawowej. Nie miałem jeszcze komórki, bo czasy nie te ( #90s ). Nie śniłem nawet o VR, a #pcmasterrace objawiało się tym, że ktoś miał 3dfx... Jak się chciało pograć w Quake3:Arena, to się zapieprzało z kompem do ziomka, podpinało pod LAN i było party. A jak się chciało pograć w "Małysza", to DSJ się mieścił na dyskietce.

I wiecie co?... Byłem autentycznie szczęśliwym gówniakiem. Nie miałem FB, ani Insta, ani tego gówna co nagrywa a potem kasuje filmiki i gimbusy się z tego potem śmieją, ani nawet neta 512kbps nie miałem.... Miałem za to THPS2, Q3:Arena, HOMM3, i tylko czekałem, aż brat wyjdzie z domu, żeby móc znowu zasiąść do potężnej maszyny, którą był Pentium 133 i 13" CRT...

Pesel taki, że zaraz się pojawi "trójka" z przodu, a nawet dziś, jak pomyślę, o tylu godzinach, które spędziłem na tych hitach, to banan się pojawia.

A Wy Mirki, co najfajniej wspominacie z waszych "lat młodości" ?

j_bateman - Jak miałem te naście lat (11, może 12), to nie miałem kasy, no bo niby sk...

źródło: comment_6sGoECqEPkrdLEkqPYMqTkIKPUslwPXT.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@j_bateman: nie wiem czy się chwalisz czy żalisz. bo generalnie nic się nie zmieniło tylko gry leplsze i nie trzeba grać po LAN-ie

pamietam czasy kafejek (na urodziny nocke level ~14 spędziłem, brate pracował też w jednej i za free miałem) teraz ja mam 27lvl i po prostu napeirdalam rocket league i csgo zamiast mówić jakie to boulder dash albo giana sister było zajebiste. i chwała bogu że mamy szybki
  • Odpowiedz
@j_bateman: thps2 - chyba najbardziej zapamiętana gra, pamiętam, że jak wyszła trójka to już nie było takiego wow, ogólnie to jeszcze lotus 3 i nfs 3, pierwszy NFS do którego po modemie sciagalismy samochody xD
  • Odpowiedz
@j_bateman: Ja tam miałem jakiegoś klona Pegasusa. Kiedyś grałem w duck hunta z ojcem. Starszy nic nie trafił, wyskoczył wtedy ten zbrodniarz wojenny pies i zaczął z niego cisnąć bekę. Chwile później pistolet z prędkością dźwięku roztrzaskał się o nowiutki telewizor Philipsa( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz