Wpis z mikrobloga

@Pyskata: Może skonfiguruj konto pocztowe dla protokołu IMAP zamiast POP3 - wtedy to co usuniesz w Thunderbirdzie zostanie też usunięte na serwerze i więcej tego nie zobaczysz. :)
@Pyskata: W menu narzędzia -> konfiguracja kont -> konfiguracja serwera. Ale nie napiszę Ci jak dokładnie zmienić, bo to różnie na różnych serwerach bywa. Najlepiej poszukaj jakiejś pomocy na stronie poczty.

Albo załóż w programie pocztowym nowe konto i przy zakładaniu, jak pojawi się wybór rodzaju protokołu, to wybierz IMAP.
@Pyskata: Spróbuj porządkowania folderu odebranych, to pomaga na różne problemy - szczególnie jeśli w skrzynce masz dużo wiadomości.

Jeszcze widze, że jest taka opcja w konfiguracji konta -> konfiguracja serwera, że ma usuwać wiadomości z kosza przy wyjściu z programu. Może to by pomogło, chociaż niektórzy wolą kosz czyścić ręcznie ...
@moooka: zauważyłam, że gdy zaznaczyłam wszystkie nieprzeczytane wiadomości i chciałam oznaczyć jako przeczytane, to mi je wszystko dało do przeczytanych i po sekundzie znowu były jako nieprzeczytane. Nie wiem co sie dzieje... Próbowałam opcje z usuwaniem od razu wszystkich wiadomosci, z odnowieniem kosza... Nic nie działa.
@Pyskata: Spróbuj tego kompaktowania, znaczy porządkowania, to na prawdę czasem działa cuda. A jeśli to też zawiedzie, to może są jakieś problemy z połączeniem z serwerem ?
@moooka: boże, jak Wy do mnie mówicie takie rzeczy, to się czuje, jakby ktoś do mnie po chińsku mówił... Klikałam już porządkuj, ale to nic nie dało. Co mogą oznaczac problemy z serwerem? Jak to sprawdzić?
@Pyskata: Hm, nie mam za bardzo więcej pomysłów. Może spróbuj od nowa założyć konto w programie. To się w ogóle zaczęło od razu po zainstalowaniu programu, czy po jakimś czasie ?