Aktywne Wpisy

Hej, doradźcie co robić, życiowe rozterki here.
Wynajmujemy z żoną we Wrocławiu 50m2 za 3800zl ze wszystkimi opłatami. Zdaje sobie sprawę ze to patologia tyle kasy wywalać w śmietnik tym bardziej ze od kwietnia przyszłego roku będziemy mieć bombelka, ogólnie to mieszkanie dla naszej 2ki z psem już jest za ciasne. Z plusów tego mieszkania, to 10m z buta do pracy i spoko standard, ale chów typowo klatkowy polaka pospolitego :)
Dlatego
Wynajmujemy z żoną we Wrocławiu 50m2 za 3800zl ze wszystkimi opłatami. Zdaje sobie sprawę ze to patologia tyle kasy wywalać w śmietnik tym bardziej ze od kwietnia przyszłego roku będziemy mieć bombelka, ogólnie to mieszkanie dla naszej 2ki z psem już jest za ciasne. Z plusów tego mieszkania, to 10m z buta do pracy i spoko standard, ale chów typowo klatkowy polaka pospolitego :)
Dlatego
Co robić?
- Wynajmować dalej skoro chcesz komuś spłacać kredyt 10.1% (35)
- Kupić mieszkania we Wro nawet 40m2 za 600k 23.3% (81)
- Kupić dom poza miastem do 500k nawet do remontu 44.4% (154)
- Opiekować się babcią za dom do remontu za ok. 200k 22.2% (77)

starykuc +2

Chciałbym podziękować nijakiemu @Sayane1 (oryginalnie bez jedynki ale chyba dostałeś bana), bo inaczej nie zacząłbym biegać. . I nie zainspirowałbym młodszego brata do biegania.
#bieganie #biegajzwykopem #zacznijbiegac #sport i dobra rada dla #przegryw oraz #stuleja
1. Szybki proges
Zaczynasz jako spaślak bez kondycji. Masz plan 1min biegu + 1min marszu i tak żeby dobić do 30 min. W tyg 2 masz 2 min biegu +2 min marszu. Potem w tyg 3 masz 3 min biegu i 2 min marszu. Potem 4+1 potem 5+2 potem 6+1. Czy jakoś tak. W każdym razie bardzo szybko można osiągnąć stan w którym biegniesz 30 min bez przerwy. Potem dobicie do godziny to pikuś.
JAK ZACZĄĆ + ROZPISKA:
2. Kiedy przestajesz biegać wytrzymałość spada bardzo powoli.
Powiedzmy że biegasz regularnie pół roku, potem masz dłuższą przerwę od biegania i po 2-3 treningach wracasz dalej do wysokich osiągów (doświadczenie własne)
3. Jest tanie (darmowe).
W decathlonie kupisz buty za około 50-60zł które są bardzo dobre wytrzymałościowo i na pewno wytrzymają do etapu "czas kupić lepsze buty". Ja swoje mam już 3 rok i wystarczy że je czasem wypiorę. Uwaga! Nowe kalenji są słabsze i bardziej wątłe.
4. Chudniesz
5. Spełniasz się, pobijasz rekordy. Lepsze samopoczucie
źrodło grafiki:
@sspiderr: zaczelam w wakacje '13, w październiku zerwałam torebkę stawowa (na basenie ;)) i miałam gips chyba 4 tygodnie, wróciłam w styczniu.
Równo po roku, w październiku '14 wystartowałam w pierwszym półmaratonie. A w kwietniu '15 przebiegłam maraton.
Teraz mam przerwę od stycznia pewnie do conajmniej kolejnego stycznia. Juz sie nie moge doczekać
pomimo że nie biegam w ogóle. Myślę że od 5 minut biegu bym spokojnie dał radę.
A po drugie, co jeśli chciałbym zacząć biegać z dziewczyną a wiem że ma dużo słabsza kondycję i musiałaby zaczynać od pierwszego tygodnia.
:)
@jestem_legenda: to lepiej nie myśl. Co innego jest przebiec 5min i koniec, a co innego jest robić marszobiegi przez np 30min. Idź dzisiaj zrób pierwszy tydzień i wtedy się przekonasz ile masz siły tak naprawdę.
Komentarz usunięty przez autora