Aktywne Wpisy
aadamovy +141
Jestem żonaty od 2 lat, ogólnie byliśmy razem 9. Przed ślubem spotykaliśmy się po pracy/studiach wieczorami na 2-3 godziny dziennie i tak się to kręciło. Po ślubie mieszkamy razem w mieszkaniu które dostaliśmy od jej rodziców. Z mojej pensji płacimy mieszkanie i żyjemy jej pensje odkładamy. Do odłożonych pieniędzy nie mam dostępu, żona twierdzi że ciężko pracowała na te oszczędnośc,i na kursy do pracy czy PlayStation pożyczałem od znajomych. Żeby z odłożonych
Wsxedcrfv +340
Przy okazji, że dostałem pierwszy przelew po podwyżce w #pracbaza oraz #!$%@? Holeckiej z #tvpis, robię skromne #rozdajo - 150 zł czek blik do wypłaty w bankomacie obsługującym wypłaty blik.
Zasady:
1) Biorą udział osoby, które zaplusują ten wpis i napiszą komentarz co zrobią z tą kwotą :p
2) Zielonki i osoby z mojej czarnej listy nie biorą udziału
3) Bywalcy tagów związanych z MMA, patostreamami, konserwy, antyszczepy i płaskoziemcy też
Zasady:
1) Biorą udział osoby, które zaplusują ten wpis i napiszą komentarz co zrobią z tą kwotą :p
2) Zielonki i osoby z mojej czarnej listy nie biorą udziału
3) Bywalcy tagów związanych z MMA, patostreamami, konserwy, antyszczepy i płaskoziemcy też
Słowo wstępu:
Po zagranicznych podróżach od USA do Wielkiej Brytanii, z zahaczeniem o Islandię czy Australię - dzisiaj powracamy do Polski, by zapoznać się z zespołem, który nazywa się Lenny Valentino. Jest to formacja założona przez Artura Rojka i Romana Walusia. Powstał on w roku 1998, wtedy gdy Artur wraz ze swoim zespołem Myslovitz byli u szczytu formy i wydali album "Miłość W Czasach Popkultury". Pomysł zrodził się z tego, że Rojek chciał stworzyć coś autorskiego, coś bardziej "alternatywnego" od Myslovitz. I myślę, że mu się udało. Muzyka Lenny Valentino to mieszanka rocka, rocka alternatywnego, dream popu, czy momentami nawet brzmień post-rockowych. Jeśli ktoś z Was jest fanatykiem Myslovitz, tak jak ja - to koniecznie powinien sprawdzić ten poboczny projekt Artura Rojka. I aż szkoda wielka, że wydali tylko jedną płytę. Jedną ale za to świetną. Poniżej przedstawię kilka moich ulubionych kompozycji.
"Trujące Kwiaty" - zdecydowanie moja ulubiona kompozycja. Melancholijny nastrój to jej motyw przewodni. Wstęp na delikatnej gitarze, a później utwór się rozkręca o ciekawą melodię i wokal. Są tu też fajne wstawki z chóralnymi wokalami w tle. Gdyby to była instrumentalna kompozycja, nadawała by się idealnie do post-rockowych brzmień.
"Chłopiec Z Plasteliny" - tym razem coś szybszego i dynamiczniejszego. Fajny wstęp z pobrzękiwaniami elektrycznej gitary. Do tego perkusja kojarząca się z jazzowymi utworami i pasujący do całości wokal Rojka.
"Uwaga! Jedzie Tramwaj" - tytułowa kompozycja z płyty. Ponad 6 minut melancholijnego i post-rockowego brzmienia. Powolnie narastająca melodia, co i raz uzupełniana wstawkami na innych instrumentach. A w tle kołaczący się wokal, który świetnie uzupełnia całość utworu.
"Karuzele Skutery Rodeo" - na zakończenie ponownie dynamiczna kompozycja, z fajną melodią. Idealnie pasującą do tematyki utworu. Do tego szybka, marszowa perkusja i wstawki na organach.
Ciekawostki:
Jako ciekawostkę załączam ciekawy i godny uwagi artykuł o zespole.
Zatem jeśli szukasz interesującej muzyki, lubisz nowe brzmienia i nie zamykasz się na jeden gatunek - to zapraszam do subskrypcji.
Proszę Was o nieużywanie tagu #wpadlomiwucho do Waszych wpisów na mikroblogu czy innych częściach Wykopu. Ten tag ma służyć wyłącznie do oznakowania kolejnych odcinków "Wpadło mi w ucho...". Gdy ktoś go używa w swoich wpisach, to po pierwsze niepotrzebnie woła całą rzeszę ludzi, którzy myślą przez to, że pojawił się kolejny odcinek. A po drugie użycie tego tagu psuje mi porządek wpisów z odcinkami, bo Wasze niepotrzebnie otagowane wpisy wcinają się między spis odcinków. Dlatego prośba do Was o nieużywanie tego tagu. Myślę, że możecie to uszanować.
Uwaga!
Postanowiłem nieco rozszerzyć działalność "Wpadło mi w ucho..." i rozpocząłem ekspansję na Facebooku.
Od teraz również i tam będą się ukazywały kolejne odcinki mojego słuchowiska.
Wszystkich chętnych do czytania o artystach i słuchania ich z poziomu Facebooka, zapraszam pod adres:
facebook.com/wpadlomiwucho
Jednakże ostrzegam, że na FB odcinki są opóźnione względem tych z Wykopu. A to z prostego powodu, że na Wykopie rozpocząłem cykl "Wpadło mi w ucho..." dużo wcześniej niż na Facebooku.
#muzyka #oswiadczenie #wpadlomiwucho #rock #rockalternatywny #dreampop #postrock #myslovitz #arturrojek #rojek #lennyvalentino
3. Fluke
4. Anoice
5. Eskmo
6. Baths
7. #!$%@?
8. ortoPilot
9. Lamb
10. The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble
11. Kammerflimmer Kollektief
12. The Temper Trap
13. Max Richter
14. Soap&Skin