Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@byczys: Ostatnio pisałeś, że taka jazda, to nie twój klimat i że dajesz sobie spokój. Widać za głośno to powiedziałeś ( ͡º ͜ʖ͡º) Ale gratuluję zaparcia. Trzeci raz pojedziesz bez nawigacji, na pamięć.
  • Odpowiedz
@Ragnarokk: No widać ja trochę inny jestem, bo nigdy nie mówię nigdy, co najwyżej mam lekkie wątpliwości. Nigdy też po drodze nie mówiłem sobie "nigdy więcej", a trochę przejechałem.
  • Odpowiedz
@byczys: Zamierzonego celu nie osiągnąłeś, mimo to jest Ci czego gratulować. Brawo! Następnym razem z pewnością się uda, a osobiste zwycięstwo będzie smakować jeszcze bardziej ;)
  • Odpowiedz
Wątpię by było to spowodowane tym, że za mocno dokręciłeś lewe ramię.

@ byczys @tony_rogalik: Też tak sądzę, już prędzej byś ukręcił łeb w tej śrubie mocującej ramię. Wiem, co mówię, bo sam tak kiedyś zrobiłem. Ale ukręcona oś mechanizmu korbowego to dla mnie nowość, wydawało mi się że takie rzeczy są niemożliwe.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@crimson_wind @tony_rogalik

Nadal twierdzę, że to była główna przyczyna. Kiedyś zgubiłem tę śrubę i zamówiłem nową. Następnie przykrecilem ją nie za mocno, jednak pomimo że miała klej na gwincie - odkręcała się samoczynnie. Dokręcałem więc mocniej i mocniej. Ale popełniłem błąd, bo nie poluzowałem śrub zaciskających ramię na osi. A to właśnie one naciskając na zewnętrzne krawędzie łba śruby zapobiegają jej odkręcaniu (patrz foto).
Ta śruba nie ma na celu
byczys - @crimsonwind @tonyrogalik 

Nadal twierdzę, że to była główna przyczyna. Kie...

źródło: comment_pgYEGXnh50aTJbIZLdE8jgTCpuhfICFv.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz