Aktywne Wpisy

ntdc +32
źródło: 1000013893
Pobierz
jabol6000 +246
źródło: 1000005202
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000013893
Pobierz
źródło: 1000005202
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Gratuluję kolejnego zacnego dystansu i życzę szybkiej i w miarę taniej naprawy Awola.
Wątpię by było to spowodowane tym, że za mocno dokręciłeś lewe ramię. Bardziej wygląda na zmęczenie materiału lub wadę fabryczną. Jeśli korba nie jest mega stara, to zobacz, może uda się z wymianą w ramach gwarancji.
źródło: comment_NRJkgFnVgwGYhcUzMRF4mqo9BVmKzVZl.jpg
PobierzTo zawsze tak jest - w trakcie jak pod koniec jest zmęczony to bluźnisz, wracasz to bluźnisz, po tygodniu chcesz jeszcze raz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@ byczys @tony_rogalik: Też tak sądzę, już prędzej byś ukręcił łeb w tej śrubie mocującej ramię. Wiem, co mówię, bo sam tak kiedyś zrobiłem. Ale ukręcona oś mechanizmu korbowego to dla mnie nowość, wydawało mi się że takie rzeczy są niemożliwe.
Nadal twierdzę, że to była główna przyczyna. Kiedyś zgubiłem tę śrubę i zamówiłem nową. Następnie przykrecilem ją nie za mocno, jednak pomimo że miała klej na gwincie - odkręcała się samoczynnie. Dokręcałem więc mocniej i mocniej. Ale popełniłem błąd, bo nie poluzowałem śrub zaciskających ramię na osi. A to właśnie one naciskając na zewnętrzne krawędzie łba śruby zapobiegają jej odkręcaniu (patrz foto).
Ta śruba nie ma na celu
źródło: comment_pgYEGXnh50aTJbIZLdE8jgTCpuhfICFv.jpg
Pobierz@cymerek niestety teraz nie mam jak zrobić zdjęcia
źródło: comment_yRHN2IbfEVsI187JacykiBFsmkDMeBmD.jpg
Pobierz