Wpis z mikrobloga

#webdevhelp #angularjs

Wybaczcie za spam, to już ostatni raz, obiecuje :P

Wczoraj w nocy miałem problem z wyświetleniem danych z jsona, udało się to rozwiązać. Dzisiaj mam kolejny problem, kurcze. Chcę móc operować na danych z pobranego jsona poza funkcją:

.then(function (res) {
vm.basics1Data = res.data;
});

Teraz są tylko widoczne wewnątrz tej funkcji. Próbowałem z return vm.basics1Data = res.data; ale to też nie zadziałało. W jsonie będzie tablica i chciałbym to przypisać do jakiejś zmiennej, żeby móc wyświetlić np 1 element. Coś na wzór:

vm.array = []; //tablica z danymi pobranymi z jsona np. ["a", "b", "c"]

vm.firstarrayelem = vm.array[0]; // "a"

I później w widoku {{x.firstarrayelem}}

Siedzę nad tym już którąś godzinę, próbowałem to rozwiązać ze stackiem, google ale coś nie mogę, próbowałem nawet z ngResource, ale też nie działa.

E: http://pastebin.com/95Fba7zq
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Injection: html jest tu nie istotny, ładuję widoki, wszystko działa, mogę wyświetlić całego jsona którego pobiorę, ale nie wiem jak mogę go przypisać/zwrócić do innej zmiennej, żeby móc nim manipulować w kontrolerze a nie tylko w

.then(function (res)
  • Odpowiedz
@PrawyKuba: dane z JSONa będą w vm.basics1Data tak jak przypisujesz, wiec z tego sobie możesz te dane wziąć ALE dopiero po tym jak się ten promise wykona, czyli jak chcesz gdzieś indziej to sobie w tym thenie odpal jakąś funkcję, która coś dalej zrobi z tymi danymi.
  • Odpowiedz
  • 0
@ogur

Dziękuję bardzo za pomoc. Z tym vm przy jsonie to wiem. Próbowałem różnych rzeczy i tak jakoś zostało. Niemniej dziękuję za zwrócenie uwagi. :)
  • Odpowiedz