Wpis z mikrobloga

Mirki, szybka ankieta z dziedziny #zwiazki

Wołam #niebieskiepaski i te ciekawe #rozowepaski też.

Zapraszam do wymiany opinii i spostrzeżeń ;-)

Pierścionek zaręczynowy. Za ile? Programiści 15k są lepszego sortu - nie biorą udziału ;-)

• do 999 zł 23.6% (1163)
  • 1000 - 1999 zł 26.8% (1323)
  • 2000 - 5000 zł 11.7% (578)
  • powyżej 5000 zł 5.2% (257)
  • ciekawskie różowe / nie kupuję, bo w piwnicy nie ma dziewczyn 32.7% (1616)

Oddanych głosów: 4937

• 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Generalnie to ja wyrażam swoje zdanie

@leelou88: nie no, oczywiście :) na tym polega dyskusja :)

A bizuterie oddalabym potomkom, może trafiłaby w rece innej kobiety

Ja tez tak bym chciała :) później taki pierścionek ma piekna historie :)
  • Odpowiedz
Mysmy kupili je w malym zakladzie zlotniczym, identyczne jak w wielu salonach, a o ponad polowe tansze.

@agaja: Najlepiej. Nawet możesz im pokazać na zdjęciu jaki wzór Ci się podoba, to zrobią identyczny. Ja miałem na zamówienie z białego złota z topazem i byłem bardzo zadowolony. W sieciówce takich nie kupisz.
  • Odpowiedz
@Blu3skY: Wydaj tyle ile możesz. Najważniejsze to nie idź do Apartu czy innego gówna tylko do złotnika i zrób na zamówienie. Za tę samą cenę będziesz miał znacznie bardziej wypaśny pierścień.
  • Odpowiedz
@pedros92: mój pierścionek tez był na wzór :)
A ostatnio znajomy zamawial i pan złotnik pomógł mu połączyć dwa wzory.
Wiec zdecydowanue tak lepiej :)
  • Odpowiedz
Pelikany wydają jedną/dwie/trzy wypłaty na pierścionek, bo marketing z amerykańskiego korpo diamentowego wymyślił taką "tradycję".

@kdomanski: tak, totalnie. Przecież da się imprezę #!$%@? pierścionkiem próby 333 z cytrynem za 249,99, to na #!$%@? przepłacać, co nie? xD

• Odpowiedz
@catch: nawet nie kontynuuj rozmowy z kobieta, ktora twierdzi ze pierscionek musi kosztowac niewiadomo ile. wiadomo ze nie ma bc to taki z bazarku za stowke, ale to okolicznosci vzynia go sentymentalnym... nie wierze ze to cos na A.. w ogole to cos napislo
  • Odpowiedz
Ja w ogóle uważam, ze to świetna okazja (możliwe ze jedyna w życiu) zeby kobieta dostała brylanty/diamenty

@leelou88: Serio? XD To każda kobieta musi dostać w życiu kawałek przetworzonego węgla? Nie znałam tej zasady, mirko niezmiennie uczy i bawi.

@Blu3skY: Jeśli kobieta kocha mężczyznę, to nie potrzebuje żadnego pierścionka, a już z całą pewnością nie potrzebuje żadnych brylantów - swoją drogą nie wiem, kto byłby w stanie odróżnić
  • Odpowiedz
@Blu3skY: nie wiem po co ta ankieta. przeciez to wszystko zalezy od twoich mozliwosci finansowych, wieku itp... ale mniej niz 700zl to chyba troche wstyd ;p
  • Odpowiedz
@yeloneck: opcja ta mieści się w pierwszym przedziale a po drugie to moja ankieta i tak zdefiniowałem warianty odpowiedzi ;-)

@worldmaster: ale zauważ, że pierwsza opcja zakłada również, że kupisz swojej wybrance pierścień za złotówkę z gumą do żucia

@enzojabol: ja już mam to za sobą, chciałem poznać zdanie i
  • Odpowiedz