Aktywne Wpisy
mirko_anonim +21
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Piszę najpierw tutaj, w poniedziałek lecę rozmawiać z papugą ale chcę poznać opinie osób, które może przerabiały temat.
Posiadam psa z lękiem separacyjnym (3 letni). Pies niestety jest zwierzakiem "covidowym" tj. wychowywany od szczeniaka z osobą pracującą zdalnie (do teraz), który przez to nie był przyzwyczajony do długich rozstań z człowiekiem. Trenowaliśmy wyjścia symulowane na 10/15/30/60+ minut w formie treningu ale nie odwzoruje to normalnego wyjścia na 8h do
Piszę najpierw tutaj, w poniedziałek lecę rozmawiać z papugą ale chcę poznać opinie osób, które może przerabiały temat.
Posiadam psa z lękiem separacyjnym (3 letni). Pies niestety jest zwierzakiem "covidowym" tj. wychowywany od szczeniaka z osobą pracującą zdalnie (do teraz), który przez to nie był przyzwyczajony do długich rozstań z człowiekiem. Trenowaliśmy wyjścia symulowane na 10/15/30/60+ minut w formie treningu ale nie odwzoruje to normalnego wyjścia na 8h do
Doszedłem do ściany w życiu i nie wiem co dalej. Szukam pomysłów. Mam prawie 26 lat i właśnie wróciłem z miasta TOP 5 mieszkać do mamy. Ostatni rok spędziłem w Gdańsku gdzie przeprowadziłem się za pracą. Ze względu na rosnące koszty wróciłem do mojej mamy mieszkać za darmo w mieście 200k ludzi. Zarabiam 5 000 netto. Nie mam dziewczyny, nie dostałem mieszkania od rodziców, jedyny plus to taki, że mogę pracować zdalnie
Pierwszą robotę - #asos wyłapałem przez jakże ukochany przez wszystkich Transline jeszcze z Polski. Podobnie ogarnąłem sobie pokój - jeden telefon i jest. także bezproblemowo. wystarczy chcieć :).
Nie chce mi się za wiele pisać, ale koniec końców zostałem i wiem, ze do PL już nie wrócę :D. I bardzo mnie to cieszy :D. A chyba najbardziej cieszyło mnie to jak w maju zeszłego roku odmawiałem przeprowadzki do PL żeby objąć posadę kierownika działu pewnej fabryki.
Co mi się udało przez te 2 lata?
- schuść 25 kilo ( no dobra, trochę już odzyskałem :) )
- mieć święty spokój i poznać masę sympatycznych ludzi ( tu szczególne pozdrowienia dla @sorek @manivelle @xz2580 @Vegan @espectsorka @Wujek_Fester @lovn @martyna661 @petalchaser i reszty, któych nicków nie pamiętam :) )
- nauczyć się jak mieć #!$%@? na wszystko
- przestać przejmować się robotą, terminami, zleceniami itd.
- zacząć żyć powoli i spokojnie - pójście w szlafroku i kapciach o poranku po mleko i bułki - polecam ten stan :)
No i najważniejsze - poznać mój jedyny w swoim rodzaju i wyjątkowy różowypasek, z którym dorobiliśmy się potomka, który dziś skończył miesiąc :). A ponieważ, do naszego poznania swoje zasługi mieli @sorek i @Ja-qb, którym z tego miejsca serdeczne podziękowania :)
Ktoś mógłby zapytać - czy planujesz się rozwijać, szukać lepszej roboty, kończyć kursy, kupować dom i robić jakieś inne #!$%@? wie co. Więc odpowiadam - planuję. Ale jak angole - powoli i nieśpiesznie ;)
Podsumowując mirki - może i w życiu liczy się kasa, pasje, wykształcenie, ruchanie wielkiej ilości dup na raz, lub po kolei, ale jak dla mnie najbardziej liczy się święty spokój, który to w UK odnalazłem i który każdemu polecam :)
Trzymajcie się ciepło mireczki
#uk #yorkshire #emigracja
@lsh: Gratuluję, ale skilla w gramatyce języka polskiego jednak nie osiągnąłeś.
I to jest rzecz, którą mimo wszystko niedogodności - najbardziej doceniam w tym kraju :)
Pamiętam jak poznaliśmy się na pierwszym wykopparty za czasów gdzie jeszcze tylko pisałem śmieszne wpisy na temat
@lsh: Polka poznana za granicą czy zagramaniczna? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Spotykają się trzy blondynki: Pierwsza: -Ja bym chciała schuść! Druga: -Ja bym chciała zgrubść! Trzecia: -Ah, od tego waszego gadania to można ze śmiechu pęc!
@Bzdziuch: W Raju na Ziemi, czyli Yorkshire 97,8% to biali, a czarnego widziano ostatnio wtedy jak strażacy wyciągali kota z komina i #!$%@? się w sadzy po czubek głowy.
@lsh: zawsze jak ktos tak pisze to kisne i przypomina mi sie ten kadr z monty pythona xDDD
Pozdrawiam i szczęścia.
@crimson_wind: polska trÓdna jezyk... (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@kolejneusunietekonto: myślę, że takich jak ja jest wbrew pozorom całkiem sporo.część się tylko dobrze maskuje :) ale faktycznie - bardzo dużo ludzi szuka tu sobie na siłę jakichś problemów :D:D
@Sahasrara: obecnie w magazynie Asdy na pół etatu jako taki tam zwykły picker