Wpis z mikrobloga

@luvencedus: Świetne. Choć akurat ten tekst (lub po prostu o kulcie cargo, jeżeli samodzielnie go napisałeś) już gdzieś kiedyś czytałem, moim zdaniem dobrze zacząłeś :) Wróżę sukces, jeśli poziom utrzymasz :)
  • Odpowiedz
@Rozamunda: Prędzej jakaś opowieść przekazywana z ust do ust, a jak w końcu nauczono się pisać to ktoś z bujniejszą wyobraźnią przerobił to na wniebowstąpienie i tak zostało
  • Odpowiedz
@Rozamunda: Kto wie, może Jezus odleciał w kosmos :) tu bardziej chodzi o to, jak szybko początki danej religii mogą ulec zapomnieniu. Frum jeżeli żył, to w czasach, kiedy obieg informacji nieporównywalnie większy niż za czasów Jezusa, a i tak są problemy z potwierdzeniem jego istnienia. Ogólnie całą historia jest bardzo podobna do początków chrześcijaństwa i fascynujące jest to, że dzięki temu możemy bardziej zrozumieć tamten okres.
@lebrante:
  • Odpowiedz
Dzięki ;) tekst pisałem sam, oczywiście przy pomocy książek i internetów, więc może się wydawać, że gdzieś to już widziałeś :)

@luvencedus: Dlatego też nie upierałem się przy swoim :) Tym bardziej gratuluję i szanuję za pracę włożoną w pisanie tego tekstu. Mogło mnie zmylić zdjęcie samolotu z bambusa, bo tamten tekst też był nim okraszony, co w sumie dziwić nie może. Raczej wiele zdjęć na ten temat po Internecie
  • Odpowiedz
@luvencedus: swietny tekst a o samej historii "cargo" czytalem w młodości u Danikena i juz wtedy uznawalem, że to jeden z jego najlepszych argumentow na poparcie tezy o antycznych kosmonautach :)

Czekam na wiecej :)
  • Odpowiedz