Wpis z mikrobloga

mirki, kategoria programowanie, inzynier oprogramowania
jakie kierunki na pwr polecacie najbardziej ? Ale nie musi on dotyczyc stricte programowania, ktore bedzie stanowilo wiekszosc kierunku. Moze to byc kierunek bardziej matematyczny. Bardziej chodzi mi o to, po ktorym kierunku czlowiek bedzie postrzegany za bardziej wartosciowego, no nie wiem jak to ujac, moze po ktorym bede mial szanse wkrecic sie od razu w jakies praktyki do wiekszej firmy ? Po ktorym bedzie wiadomo, ze latwiej wejsc na rynek ? bo informatyka jest na paru wydzialach, w ktora najlepiej celowac ?
#pwr #programowanie #programista15k #java
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tomek7: @Porana123: dajcie sobie siana, jestem na W4, przyjaciel na W8 i poziom reprezentujemy ten sam mniej więcej, oboje pracujemy w zawodzie. Jeżeli samemu nie będziesz chciał się rozwijać to nawet kustoszem nie zostaniesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@simargl_: Dlatego zedytowałem nieco wpis :) Chodziło mi o podkreślenie, że "klepacze kodu" to zwykły mit. Na W04 i W08 jest po prostu nacisk na co innego, ale rozwinąć można się w każdym kierunku wszędzie :)
  • Odpowiedz
@simargl_: ucze sie javy, z matmy ryje w opor to co jest i biore kolejne teorie do rozkminy. po za tym ang swoja drogą, ale ostatnio zaczalem sie powazniej uczyc de zeby na jakies b chociaz wyjsc po licbazie :)
  • Odpowiedz
@Tomek7: dokładnie, mój brat jest po W10 i teoretycznie powinien projektować jakieś modele, a programuje w firmie zajmującej się stricte elektronika. Dla chcącego nic trudnego.
@mirokrul: Jeśli chodzi o programowanie to jestem członkiem dwóch kół naukowych + ode mnie z pracy prowadzimy kursy. Łódzkie to trochę słabo ale mogę Cię nakierowac jeżeli chcesz
  • Odpowiedz
@mirokrul: Javy nie znam ale w C# dość dobrze się obracam. Ogólnie języki bardzo podobne. Nastaw się na jeden z nich, nie ucz się wszystkich na raz. Jeżeli masz jakąś uczelnie wyższą obok siebie to znajdź tam jakieś koło naukowe, pojedz na zajęcia, szkolenia. Znajdź jakieś ciekawe eventy i uczestnicz w nich
  • Odpowiedz
@Porana123: Jestem na W4, brat na W8 i na W8 od początku jest konkretnie jeśli chodzi o przedmioty związane z programowaniem. W4 polecam tylko ludziom, którzy wiedzą dlaczego akurat W4 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirokrul: Odnośnie W11 to głównie jeżeli masz spory pociąg do matmy. Będziesz miał: C, C++, Jave i parę innych mniej lub bardziej przydatnych na kursach wybieralnych. Do tego sporo algorytmiki, kompilatory, kryptografie, niskopoziomówkę (architektura komputerów i systemy wbudowane). No i serio dużo matmy, na wyższym lvlu niż na pozostałych wydziałach. Na W11 prawdopodobnie najmniej będziesz miał czasu na samokształcenie czy też pracę w zawodzie w trakcie studiów. Da się, ale
  • Odpowiedz