Wpis z mikrobloga

Żeby te studia jeszcze dawały pewną i dobrą pracę,bo zjawisko że osobom z wykształceniem średnim się lepiej powodzi niż tym co mają wyższe nie jest w tym kraju czymś rzadkim ;p
@Dalinar: niestety ale większość idzie na studia byleby pójść. Mam znajomych na europeistyce czy coś takiego :D No porażka jakaś. Ja z moim przyjacielem dobrym zrobiliśmy sobie po szkole rok wolnego, oczywiście poszliśmy do pracy. Wiadomo, zacząłem w gównopracy za 700zł, a teraz normalnie zarabiam i mam perspektywę rozwijania się w swojej branży bez konieczności kończenia studiów. Mój natomiast przyjaciel trafił do firmy, która powiedziała, że albo praca fizyczna za max
@Dalinar: Ja poszedłem na studia dzienne i żałuję. Jedyny plus to świetnie spędzony czas i życie towarzyskie, imprezy i dziewczyny :) Czuję jednak że zmarnowałem trochę czas pomimo że miałem wysoką średnią i stypendium naukowe. Gdybym poszedł do pracy i na studia płatne to znacznie lepiej bym na tym wyszedł. Niestety nie miał mnie kto pokierować.
Praca pozwoli wam określić w czym się dobrze czujecie. Dzięki temu zmniejszycie prawdopodobieństwo złego wyboru